Tgrt Haber
24 Şubat 2022 14:12 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 14:29

Xiaomi 12 Ultra'nın teknik özellikleri ortaya çıktı

Xiaomi'nin en güçlü telefonu için geri sayım başladı. Bu yıl piyasaya çıkması beklenen Xiaomi 12 Ultra, teknik özellikleriyle sızdırıldı.

Xiaomi 12 Ultra'nın teknik özellikleri ortaya çıktı

Akıllı telefon pazarında yüzlerce modeliyle rekabet eden Xiaomi, 2022 yılındaki telefonlarıyla piyasaya damga vurmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yılın sonunda yeni akıllı telefonlarını duyuran Xiaomi; Xiaomi 12, 12 Pro ve 12X modellerinden oluşan üç telefonla kullanıcı karşısına çıktı. Aynı etkinlikte lanse edilmesi beklenen Xiaomi 12 Ultra ise tanıtılmadı. Neyse ki kullanıcıların bekleyişi çok uzun sürmeyecek.

XIAOMİ 12 ULTRA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Xiaomi'nin ilk çeyrekte piyasaya sürmesi öngörülen Xiaomi 12 Ultra modeli, Çin'in güvenilir kaynağı Digital Chat Station tarafından teknik özellikleriyle sızdırıldı.

Xiaomi 12 Ultra'nın teknik özellikleri ortaya çıktı

Çinli kaynak, Xiaomi 12 Ultra'nın nasıl bir ekran ile geleceğini Weibo üzerinden paylaştı. Buna göre Xiaomi 12 Ultra, tıpkı 12 Pro'da olduğu gibi 2K çözünürlükte OLED bir ekran ile gelecek. Kavisli yapıyı sürdürecek ekran, selfie kamerasını da ortasında bulunan deliğin içinde barındıracak.

Donanım açısından ise Xiaomi'nin yeni telefonuyla ilgili bazı bilgiler mevcut. Bu bağlamda 12 Ultra, işlemci tarafında gücünü Qualcomm'un Snapdragon 8 serisi işlemcisinden alacak.

Buna ek olarak cihazın kamera kurulumu, Oreo tasarımında abartılı bir görünüme sahip olacak. 5 lense sahip olması beklenen cihaz, muhtemelen ana kamerada 200 Megapiksellik bir çözüm kullanacak. Yine ön tarafta da 32 Megapiksel selfie kamerası olacağı da söylentiler arasında. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...