Tgrt Haber

Xiaomi kullanıcılarına kötü haber! Bir dertten kurtarıyordu, popüler özellik kaldırıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
12 Mart 2024 10:21 - Güncelleme : 12 Mart 2024 10:21
Xiaomi kullanıcılarına kötü haber! Bir dertten kurtarıyordu, popüler özellik kaldırıldı
Xiaomi, Miui, Youtube

Xiaomi, MIUI 12'de başlattığı arka planda video oynatma özelliğini, iddialara göre Google'ın uyarısı sonrasında MIUI 14 sürümünde kaldırma kararı aldı.

Bazen akıllı telefon üreticilerinin, cihazlarına yayınladığı yazılım güncellemeleriyle yeni özellikler eklerken bazı özellikleri ise kaldırdıklarına şahit olabiliyoruz. Son olarak bir kaldırma haberi de Çinli teknoloji devi Xiaomi'den geldi.

Xiaomi, ilk olarak MIUI 12 kullanıcı arayüzü ile birlikte hayata geçirdiği arka planda video oynatma seçeneğini yeni sürümde kaldırıyor. Artık HyperOS'ta kullanılamayacak olan bu özellik, kullanıcıların YouTube gibi video izleme platformlarındaki içerikleri ekran kapalıyken dahi izleyebilmelerini sağlıyordu.

GOOGLE'IN İŞİN İÇİNDE OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Arka planda video oynatma özelliği MIUI 12, MIUI 13 ve MIUI 14 sürümlerinde bulunmaktaydı. Xiaomi, resmi olarak bir açıklamada bulunmasa da Google'ın uyarısı sonrasında bu özelliği kaldırmış olabileceği tahmin ediliyor.

Xiaomi kullanıcılarına kötü haber! Bir dertten kurtarıyordu, popüler özellik kaldırıldı - 1. Resim

"Google neden böyle bir şey istesin?" diye düşünüyor olabilirsiniz. Bunu da şöyle açıklayalım:

Google çatısı altında faaliyet göstermeye devam eden YouTube, normal şartlarda yalnızca YouTube Premium aboneliğine sahip olanların arka planda video izlemelerine müsaade ediyor. Ancak Xiaomi'nin bu özelliği YouTube'da da çalışıyordu üstelik kullanıcılar Premium'u satın almamış olsalar bile.

İşte bu sebeple Google'ın Xiaomi'yi uyardığı ve özelliği kaldırmasını istediği iddia ediliyor. Elbette yine de YouTube Premium aboneliğine sahip olanlar Xiaomi telefonlarında arka planda video oynatmaya devam edebilecekler. Tek fark, eskiden para ödemeden de bunu yapabiliyorlardı.

YOUTUBE VANCED DE KAPATILMIŞTI

Basit bir iddiadan ibaret olsa da, Google'ın Xiaomi'yi özelliği kaldırması için uyardığı fikri mantıksız değil. Zira teknoloji devi firma daha önce de arka planda video oynatma, reklamsız izleme ve video indirme gibi YouTube Premium özelliklerini ücretsiz sunan YouTube Vanced'i kapattırmıştı.

Kaynak: Gizmochina
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...