Tgrt Haber
20 Şubat 2022 10:48 - Güncelleme : 20 Şubat 2022 11:02

Xiaomi Mi 10 ve Redmi Note 10 Pro için MIUI 13 kararlı sürüm çıktı

Xiaomi'nin iki popüler telefonu, Android 12 tabanlı MIUI 13 kararlı sürümü aldı. Söz konusu cihazlar Xiaomi Mi 10 ve Redmi Note 10 Pro ikilisi...

Xiaomi, iki popüler telefonu için MIUI 13 kararlı sürümü sundu.
Xiaomi, iki popüler telefonu için MIUI 13 kararlı sürümü sundu.

Xiaomi, yazılım güncellemelerine hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda sunduğu MIUI 13 arayüzünün dağıtımını sürdüren şirket, artık beta aşamalarını tamamladığı cihazlara kararlı sürümü sunmaya başladı.

Bir süredir Çin'de testleri gerçekleştirilen XiaomiMi 10 ve Redmi Note 10 Pro, MIUI 13 kararlı güncellemesine kavuştu. Söz konusu cihazlardan biri amiral gemisi, diğeri ise orta segment kategorisinde yer alıyor.

MIUI 13 KARARLI SÜRÜM ÇIKTI

Xiaomi'nin Mi 10 ve Redmi Note 10 Pro için yayınladığı MIUI 13 kararlı güncellemesi, Android 12'yi temel alıyor. MIUI 13 ile sunulan yenilikleri getiren güncelleme, ayrıca Android 12'nin de özelliklerini beraberinde sunuyor.

Xiaomi Mi 10 ve Redmi Note 10 Pro için MIUI 13 kararlı sürüm çıktı

Yeni MIUI 13 arayüzü, yukarıdaki cihazlar için OTA yoluyla sunuluyor. İlk olarak Çin pazarın sunulan güncelleme, yakında Türkiye'deki cihazlar içinde gelecektir.

MIUI 13'e gelecek olursak Xiaomi, bu arayüz güncellemesiyle birlikte temel olarak sistem akıcılığı ve performansına odaklandı. Görsel açıda birkaç değişiklik yapan üretici, performans tarafında ise gözle görülür değişiklikler yaptı. Sistem optimizasyonlarını gerçekleştiren şirket, açıklamalarına göre bu arayüz güncellemesinde yüzde 26 fazladan bir performans sundu.

Çeşitli senaryolar ile performans iyileştirmeleri yapan Xiaomi, diğer yandan gizlilik tarafında da yenilikler sundu. Android 12'nin yeni gizlilik ayarlarını getiren Xiaomi, ayrıca hassas belgeler için belge gizlilik fligranı, bağlantı dolandırıcılık ve daha pek çok yeniliği kullanıcılarıyla buluşturdu.

Öte yandan sistemin yazı tipinde de küçük çaplı değişiklik yapıldı. Yeni Mi Sans yazı tipini getiren Xiaomi, kullanıcılara daha canlı ve biraz daha kalın bir yazı tipi sundu.

Ancak gelen yeniliklerden en önemlisi de widget'lar oldu. iOS'a benzer widget'lar sunan Xiaomi, uygulama kısayollarını da modernleştirdi. Lakin widget'lar uygulaması her cihaz için kullanılabilir olmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...