Tgrt Haber

X'te büyük sorun: IP adresini gizlemek isteyen bu seçeneği kapatsın

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: tomsguide.com
04 Mart 2024 15:02 - Güncelleme : 04 Mart 2024 15:02
X'te büyük sorun: IP adresini gizlemek isteyen bu seçeneği kapatsın
sosyal medya,x ip adresi kapatma

X, sesli ve görüntülü arama özelliğini bu hafta tüm kullanıcılara açtı, ancak varsayılan olarak açık olması nedeniyle kullanıcıların IP adreslerini ifşa etme riski bulunuyor. Bu durumu önlemek için Gelişmiş Arama Gizliliği seçeneğini etkinleştirmeleri öneriliyor. İşte adımlar...

X, daha önce doğrulama için ödeme yapanlarla sınırlı olan bir özellik olan sesli ve görüntülü arama desteğini bu hafta tüm kullanıcılara sundu. Ancak bununla ilgili oldukça göze çarpan bir sorun var:

Bu seçenek varsayılan olarak açık geliyor ve bu da, takip ettiğiniz herkesin sizinle sesli veya görüntülü arama yapabileceği ve (daha da endişe verici olanı) IP adresinizi görebileceği anlamına geliyor.

IP ADRESİ, KONUMUNUZLA İLGİLİ BİLGİLERİ İÇERİR

İnternet Protokolü kelimesinin kısaltılmışı olan IP adresi, basitçe internetin veya yerel bir ağın cihazınızla iletişim kurmak için kullandığı adrestir. Aynı zamanda, özellikle hackerların kullanıcıların kişisel bilgilerini toplama girişimlerinde sıklıkla yararlandığı, fiziksel konumunuzla ilgili bilgileri de içerir.

X, özelliğin yeni yaygın kullanıma sunulduğunu duyurduğu 28 Şubat itibarıyla, "Sesli ve görüntülü aramayı etkinleştir" işlevi artık tüm kullanıcılar için varsayılan olarak açık durumda ve bu, kullanıcıların WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarına benzer şekilde birbirlerini aramalarına olanak tanıyor.

X'te büyük sorun: IP adresini gizlemek isteyen bu seçeneği kapatsın - 1. Resim

FARKINDA OLMADAN X'TE IP ADRESİNİZİ İFŞA EDEBİLİRSİNİZ

Platformdaki bir kişiyi takip etmeniz, o kişiden gelen görüntülü ve sesli çağrılara kendinizi açmanız için yeterli oluyor. Bunu açıp kapatmak için kullanılan menüde "Gelişmiş arama gizliliği" yazan başka bir seçenek göreceksiniz. Bu konuda X şu açıklamayı yapıyor:

"Arama sırasında IP adresinizin ilgili kişiye ifşa edilmesini önlemek için bu ayarı etkinleştirin."

Bu özellik varsayılan olarak kapalı olduğundan, IP adresiniz aradığınız kişiyle otomatik olarak paylaşılır. Bu sebeple de IP adresinizin gizli kalmasını önlemek için aktifleştirmelisiniz.

X'TE GELİŞMİŞ ARAMA GİZLİLİĞİ NASIL AÇILIR?

Öncelikle telefonunuzdaki X/Twitter uygulamasına gidin (bazı nedenlerden dolayı bu ayarı değiştirme seçeneği yalnızca mobil cihazlarda mevcuttur; masaüstünde bulamazsınız).

Sol üst köşedeki profil resminize tıklayın ve alttaki Ayarlar ve Destek kategorisi altında Ayarlar ve Gizlilik'e dokunun. Ardından karşınıza gelen sayfada aşağı kaydırın ve Gizlilik ve Güvenlik'e dokunun. Bu menüde de aşağı kaydırın ve Doğrudan Mesajlar'a tıklayın.

X'te büyük sorun: IP adresini gizlemek isteyen bu seçeneği kapatsın - 2. Resim

Sesli ve görüntülü arama artık tüm kullanıcılar için varsayılan olarak etkindir ancak bunu buradan değiştirebilirsiniz. Sesli ve görüntülü aramayı etkinleştir seçeneğini açıp kapatmak için mavi noktaya dokunmanız yeterlidir.

Hala X/Twitter'da arama yapabilmek ve kabul edebilmek istiyorsanız, Gelişmiş arama gizliliği seçeneğini bulun ve IP adresinizin aradığınız kişiye yanlışlıkla ifşa edilmesini önlemek için bunu aktifleştirin.

Kaynak: tomsguide.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...