Tgrt Haber
08 Ocak 2014 16:25

Yahoo’nun başı virüsle dertte

Hollanda merkezli bilgisayar güvenliği şirketleri, Yahoo’nun reklam servislerinde zararlı yazılım tespit etti.

Yahoo’nun başı virüsle dertte
Yahoo’dan yapılan açıklamada, zararlı yazılımın tespit edilmesi,akıllı telefon,yahoo yazılım,Reklam biçimindeki zararlı yazılımları

Washington Post gazetesinde yayımlanan bir habere göre, Yahoo’dan yapılan açıklamada, zararlı yazılımın tespit edilmesinden hemen sonra gereken önlemlerin alındığı ve virüsün serverlardan temizlendiği açıklandı. Haberde, zararlı yazılımın, özellikle Yahoo’ya ait Avrupa menşeli sitelerde etkili olduğu, Macintosh ve akıllı telefon gibi mobil cihazlar kullananları etkilemediği belirtiliyor. Reklam biçimindeki zararlı yazılımların 31 Aralık tarihinden itibaren etkili olduğu açıklandı.
Hollandalı bilgisayar güvenliği firması Fox IT ise, ads.yahoo.com adresinden yayılan virüsün, 30 Aralık tarihinden itibaren etkili olduğunu ve en çok Romanya, İngiltere ve Fransa’daki kullanıcılara zarar verdiğini açıkladı.SurfRight güvenlik firması yetkilileri de, zararlı yazılımların, kullanıcı adları ve şifreleri çalmak gibi amaçlarla bilgisayarlara bulaştığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...