Tgrt Haber

Yapay zeka rekabetine Samsung da katıldı: ‘Samsung Gauss’ tanıtıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
08 Kasım 2023 12:30 - Güncelleme : 08 Kasım 2023 12:31
Yapay zeka rekabetine Samsung da katıldı: ‘Samsung Gauss’ tanıtıldı
samsung,yapay zeka

Yapay zekaya yönelik gelişmelerin ardı arkası kesilmezken, Elon Musk’ın ardından Samsung da kendi üretken yapay zekasını tanıttı. İşte ‘Samsung Gauss’ hakkında her şey.

Yapay zeka adım adım ilerlerken, ChatGPT ve Google Bard’ın rakipleri çok geçmeden piyasaya çıktı. Elon Musk’ın xAI şirketi tarafından geliştirilen Grok’un ardından, teknoloji devi Samsung da kendi üretken yapay zekasını tanıttı.

Samsung AI Forum 2023 etkinliğinde sahne alan Samsung, bir süredir gündemde olan üretken yapay zeka modeli Samsung Gauss'u duyurdu.

SAMSUNG GAOSS, ‘HER ŞEY’ YAPABİLİYOR

Yapay zekâ modelinin ismi, matematiksel istatistiğin de temellerini atan, normal dağılım, türev ve integral gibi pek çok konuda temel teoremleri ortaya koyan ve dolayısı ile yapay zekâ araçları için kullanılan yöntemlerin temelini atan Alman Bilim İnsanı Carl Friedrich Gauss'tan geliyor.

Yapay zeka rekabetine Samsung da katıldı: ‘Samsung Gauss’ tanıtıldı

Şimdilik bu yapay zekâ aracı yalnızca Samsung çalışanları tarafından kullanılıyor olsa da, gelecekte daha geniş kullanıcı kitlesine ulaşacak.

Diğer yandan  Samsung Gauss, belli bir özelleşmeye sahip değil. Bir nevi temel yapı olarak karşımıza çıkıyor. Samsung Gauss içerisinde Samsung Gauss Dil Modeli, Samsung Gauss Kod, Samsung Gauss Görüntü gibi farklı üretkenliklere sahip modeller bulunacak. Dil modeli soruları cevaplamak için kullanılırken, Kod ise kodlama konusunda yardımcı olacak. Görüntü özelliği ise metinden görseller oluşturmak ve düzenlemek için kullanılabilecek.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...