Tgrt Haber

Yapay zekada yeni dönem: ChatGPT artık sizi unutmayacak

14 Şubat 2024 12:08 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 12:09
Yapay zekada yeni dönem: ChatGPT artık sizi unutmayacak
openai,yapay zeka,ChatGPT

OpenAI, ChatGPT'ye eklenen hafıza özelliği ile kullanıcıların önceki konuşmalarını hatırlayarak daha kişiselleştirilmiş ve bilgi odaklı yanıtlar verebileceğini duyurdu.

OpenAI, ChatGPT'ye hafıza (memory) özelliği eklendiğini duyurdu. Sohbet botu artık onunla yaptığınız konuşmaları hafızasında tutacak ve bu sayede aynı bilgileri tekrar yazma zahmetinden kurtulacaksınız.

OpenAI'dan yapılan açıklamada, hafıza özelliğinin kontrolünün kullanıcıya ait olduğu belirtildi. Kullanıcıların ChatGPT'nin hangi bilgileri hatırlayacağına ve unutacağına karar verebileceklerine işaret edilen açıklamada, özelliğin tamamen kapatılabileceğine de dikkat çekildi.

OpenAI, hafıza özelliğinin kullanımına örnek olarak şu bilgileri paylaştı:

- Toplantı notlarında başlıkların, madde işaretlerinin ve eylem öğelerinin altta özetlenmesini tercih ettiğinizi açıkladığınızda, ChatGPT bunu hatırlar ve toplantıları bu şekilde özetler.
- Yeni yürümeye başlayan bir çocuğunuz olduğunu ve onun denizanasını sevdiğini söylediniz. ChatGPT'den doğum günü kartını oluşturmasına yardım etmesini istediğinizde, parti şapkası takan bir denizanası önerir.
- 25 öğrencili bir anaokulu öğretmeni olarak, 50 dakikalık devam etkinlikleri içeren dersleri tercih ediyorsunuz. ChatGPT ders planları oluşturmanıza yardımcı olurken bunu hatırlar.

Kullanıcılar, ChatGPT'nin unutmasını istediği bilgileri yazarak söyleyebilecek. Ayrıca Settings > Personalization > Manage Memory bölümünde belirli anıları görüntüleyip silebilecek veya tüm anıları temizleyebilecek. OpenAI'a göre ChatGPT'nin anıları etkileşim arttıkça gelişir, belirli konuşmalarla bağlantılı değildir.

"CHATGPT'DEKİ İÇERİKLERİNİZİ KULLANABİLİRİZ"

OpenAI ayrıca, "Modellerimizi herkes için geliştirmek amacıyla, anılar da dahil olmak üzere ChatGPT'ye sağladığınız içeriği kullanabiliriz." dedi.

Bu özelliğin Veri Kontrolleri bölümünden kapatılabileceğini belirten şirket, ChatGPT Team ve Kurumsal müşterilerin içeriklerini eğitim verisi olarak kullanmayacağını da söyledi.

Kaynak: OpenAI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...