Tgrt Haber
22 Şubat 2022 10:13 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 10:40

Yerli ve milli eğitim uçağı HÜRKUŞ'tan yeni adım

HÜRKUŞ  HYEU  modeli, önemli bir sertifika aldı
HÜRKUŞ HYEU modeli, önemli bir sertifika aldı

Türkiye'nin Savunma Sanayi alanındaki çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yerli uçaklar için çalışmalarını sürdüren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), üzerine çalıştığı HÜRKUŞ HYEU modeli için yeni bir sertifika daha aldı. 

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen HYEU, HÜRKUŞ'un yeni varyantlarından biri. TUSAŞ'ın eğitim amaçlı geliştirdiği uçağı, kısa süre önce  Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) "Tip Sertifikası"nı aldı. Bu sertifika öncesi HYEU; 540 uçuş saati, binlerce saat laboratuvar ve yer testleri dahil olmak üzere gerekli 1138 testi tamamladı.

HER GEÇEN GÜN DAHA İYİYE

TUSAŞ'ın önemli projelerinden HÜRKUŞ, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın desteği sayesinde de her geçen gün daha iyiye gidiyor. Son olarak ‘‘Tip Sertifikası“nı da alan HYEU modeli, bu sertifika sayesinde ilgili tüm faaliyetlerini tamamlama konusunda sona gelindiğini işaret ediyor. 

Yerli ve milli eğitim uçağı HÜRKUŞ'tan yeni adım

Kendine özgü tasarıma sahip HÜRKUŞ, gerekli tüm emniyet doğrulama faaliyetlerini tamamlayarak benzer askeri havacılık firmaları gibi ilk defa kendi belgesini yayınlayabilme başarısını gösterdi. Bu bağlamda yerli eğitim uçağı, çıkılan yolda önemli bir adım daha atmış oldu. 

 Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil; “Ülkemiz artık kendi sertifikasını uluslararası otoritelerin kabul ettiği kriterlerde yayınlama kabiliyetine erişmiş oldu. Bu kabiliyeti dünyada gerçekleştirebilecek az sayıda ülke arasında yer almaktan mutluyuz. HÜRKUŞ ile başladığımız bu çalışmamızı ilerleyen dönemlerde diğer hava araçlarımız için de gerçekleştirecek olmanın heyecanı içindeyiz. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Milli havacılık endüstrimize güç katmayı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...