Tgrt Haber
20 Ekim 2022 16:00 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 16:02

Yurt dışından telefon getirenler dikkat: Yeni düzenleme için tarih verildi, işte son gün!

Yurt dışından gelen telefonlara ilişkin bazı düzenlemeler yapılırken, yolcu beraberinde getirilen cihazlar için yeni düzenleme de devreye alınmak üzere. İşte son tarih.

Yurt dışından telefon getirenler dikkat: Yeni düzenleme için tarih verildi, işte son gün!
yurt dışı telefon,teknoloji

Türkiye'ye giren yurt dışı cihazların sayısında epey artış görülürken, yetkililer bunun önüne geçmek için çeşitli düzenlemeleri devreye alıyor. Henüz birkaç gün önce IMEI klonlamasına karşılık yeni bir düzenleme TBMM'ye sunulurken, kabul edilen bir başka düzenlemenin hayata geçirilmesine ise sayılı günler kaldı. 

Yurt dışından gelen yolcuların 3 yıllık süre zarfında getirdikleri cep telefonu sayısının takipedilmesi ve yolcuların muafiyet haklarının ötesinde 3 yılda birden fazla telefon getirmesinin önlenmesine yönelik düzenleme, kasım ayında devreye alınacak. Peki bu düzenleme neyi ifade ediyor?

YURT DIŞI CİHAZLAR İÇİN YENİ DÜZENLEME KASIM'DA

Ticaret Bakanlığının yazılı açıklamasında, yurt dışından gelen yolcuların 3 takvim yılında bir cep telefonunu gümrük vergilerinden muaf getirebildiği hatırlatıldı.

Bu telefonlar için "yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılma şartı” da eklendiği belirtilen açıklamada, "Söz konusu uygulama dahilinde, yolcu beraberi cep telefonu muafiyet limitinin (üç takvim yılında 1 adet) teknik takibini mümkün kılmak için, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü koordinesinde önemli bir düzenleme hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde yürütülen teknik çalışma kapsamında, yolcuların üç yıllık süre zarfında getirdikleri cep telefonu sayısı takip edilecek ve yolcuların muafiyet haklarının ötesinde 3 yılda birden fazla telefon getirmesi önlenecek." ifadeleri kullanıldı.

Yurt dışından telefon getirenler dikkat: Yeni düzenleme için tarih verildi, işte son gün!

Açıklamaya göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca aktarılan veri ağı ile oluşturulan sorgulama ekranı sayesinde ülkeye girişte, gümrük sahalarında görevli gümrük muhafaza memurları tarafından gerekli kontrol ve denetim işlemleri gerçekleştirilecek.

Söz konusu uygulama 1 Kasım itibarıyla hayata geçirilecek. Böylelikle yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının takibi sağlanarak kişisel muafiyetlerin suiistimal edilmesinin önüne geçilecek.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hakan26 Aralık 2022 07:06

Adıma kayıtlı iki hat var her ikisi için de cihaz kayıt ettirebilirmiyim

Ali 4 Kasım 2022 14:10

Vergileri,trafik asayişini,kaçak elektrigi,suyu bu kadar kontrol etmiyorsunuz ama Türkiyede sözde Türk markalarini yurtdisi fiyatinin 2-3 katina insanlara gagalamak icin herseyi yapiyorsunuz!O sözde Türk markalari parcalari yurtdisindan aliyor ve sadece montaj yapiyor!Türk mali olsa kabul edecegim!!!hirsizlik yapan hirsizlik bulur.

Ali 1 Kasım 2022 16:30

Ya birakin mileti.zaten milet perisan hep zenginmi kazanacak hukemet oy kaybediyo haberi yok

Baver30 Ekim 2022 23:14

Ya türkiyede fiyatlar ortada millet ne yapsın kendi ülkemde fayda görmiyorum başka ülkeden alıyorum çönkü benim param yok gidipte bir telefon kendime 2telefon devlete almam enayi miyiz yani milete kaksızlık etmeyin yazık günah

Yokyok42b22 Ekim 2022 12:47

Sn Adem bey. Yurtdışına gittiniz çalışırsunuz telefonunuz bozuldu yenisini aldınız. Bide bu pencereden bak. İnsanlar yurtdışına gelir seviyesini yükseltmek için gidiyor. Gelir seviyesi yükselince telefon kaliteside yükseliyor. Siz hiç işadamları neden zırhlı araca biner, neden helikopter ve uçak alır diye soran vatandaş gördünüzmü?

Adem20 Ekim 2022 20:11

Yurt dışından neden telefon getiriliyor diye ir kere sordunuz mu kendinize, neden insanlar bu yolu seviyor acaba bir düşünü....

Sonraki Haber Yükleniyor...