Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
31 Mart 2022 - 10:30

Son dakika: Roketsan yeni nesil Çakır Füzesi geliştirdiğini duyurdu

Türkiye'nin önemli savunma sanayii şirketlerinden Roketsan, kara, deniz ve hava platformlarında kullanılabilecek yeni füzesi Çakır'ı geliştirdiğini duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
31 Mart 2022 - 09:40

WhatsApp, Sesli Mesajlar için yeni özelliklerini duyurdu

Meta'ya ait haberleşme uygulaması WhasApp, uygulamaya gelecek yeni özelliklerini duyurdu. Sesli mesajlar için birbirinden yararlı yenilikler var...
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
30 Mart 2022 - 18:27

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir: A400M filosu tamamlandı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türk Hava Kuvvetleri’nin ihtiyaçları kapsamında üretim ve tasarım ortağı olunan A400M tipi askeri kargo uçağının 10’uncu ve son uçağının da teslim edilerek A400M filosunun tamamlandığını duyurdu. Türkiye, konsorsiyumda A400M filosunu tamamlayan ilk ülke oldu.
 - 'A400M filomuz tamamlandı'
30 Mart 2022 - 18:19

Savunma Sanayii Başkanı Demir açıkladı: A400M filomuz tamamlandı, envantere girdi

Türk Hava Kuvvetleri gücüne güç katmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türk Hava Kuvvetleri’nin ihtiyaçları kapsamında üretim ve tasarım ortağı olunan A400M tipi askeri kargo uçağının 10’uncu ve son uçağının da teslim edilerek A400M filosunun tamamlandığını duyurdu. Türkiye, konsorsiyumda A400M filosunu tamamlayan ilk ülke oldu.
Teknoloji - Teknoloji
30 Mart 2022 - 16:36

En iddialı oyuncu telefonu: Black Shark 5 Pro tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Xiaomi'nin bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Black Shark, yeni oyuncu telefonu Black Shark 5 Pro'yu duyurdu. İşte amiral gemisi modelin özellikleri ve fiyatı...
Teknoloji - Teknoloji
30 Mart 2022 - 14:29

WhatsApp desteği sona eriyor: İşte bu telefonlar artık uygulamayı kullanamayacak

WhatsApp'ın uzun zamandır hizmet verdiği bazı işletim sistemleri için destek sona eriyor. İşte 31 Mart'tan itibaren bu işletim sistemini çalıştıran telefonlar uygulamayı kullanamayacak.
 - Yapay Zeka vurucu gücü olacak
30 Mart 2022 - 14:01

Uzmanlardan, Bayraktar KIZIELMA için umut veren açıklamalar

Uzmanlar, Baykar Teknoloji'nin geliştirmekte olduğu KIZILELMA hakkında konuştu. TSK için önemli bir yere sahip olacak KIZILELMA'nın vurucu gücü yapak zekası olacak...
Teknoloji - Teknoloji
30 Mart 2022 - 12:12

Tamamen fosilsiz:Birleşik Krallık'ta sentetik yakıt ile İHA uçuruldu:

Fosil yakıta alternatif kullanan RAF, ilk başarılı İHA uçuşunu gerçekleştirdi. Birleşik Krallık Hava Kuvvetleri, dört metrelik drone'u sentetik yakıtla uçurmayı başardı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
30 Mart 2022 - 11:29

'Milli Muharip Uçak'ta önemli gelişme: Yeni varyantı geliyor

TUSAŞ Yapısal Mühendislik Direktörü Eyüp Yiğit, Milli Muharip Uçak'ın halihazırda 200'den fazla parçasının üretildiğini belirtti. Yiğit, 18 Mart 2023'te yapılması planlanan Roll-Out için hazırlandıklarını ve yetiştireceklerini belirterek yeni bir müjdeyi daha paylaştı.
Teknoloji - Teknoloji
30 Mart 2022 - 10:58

Yerli otomobil TOGG, ilk kez Türkiye'de sergilendi: Gelenlerin beğenisini topladı

Türkiye'nin yerli otomobil projesi TOGG, ATO Congresium’da düzenlenen Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde ilk kez görücüye çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
30 Mart 2022 - 10:13

Yeni simgeyle geldi: Google Chrome 100 yayınlandı

Teknoloji devi Google, popüler tarayıcısının en yeni sürümünü yayınladı. İşte yeni simgesiyle Google Chrome 100 sürümü ve yapılan değişiklikler...
Teknoloji - Teknoloji
30 Mart 2022 - 09:26

Apple, çalıntı ya da kayıp olarak tespit edilen iPhone'ları tamir etmeyecek

Teknoloji devi Apple, garanti dahilinde onarım hizmeti verdiği cihazlar için yeni bir değişikliğe gidiyor. Son gelen bilgilere göre ABD'li şirket, çalıntı olarak tespit edilen iPhone'lara onarım hizmeti vermeyecek. Peki bunu nasıl tespit edecek?
Teknoloji - Teknoloji
29 Mart 2022 - 16:00

Sony, Xbox Game Pass rakibi PlayStation Plus aboneliğini duyurdu: İşte fiyatı

Aylarca süren sızıntı ve spekülasyonların ardından Sony, merakla beklenen ve Xbox Game Pass'a rakip olarak gösterilen PlayStation Plus abonelik hizmetini duyurdu. İşte yeni aboneliğin fiyatları ve diğer detayları...
Teknoloji - Teknoloji
29 Mart 2022 - 15:17

AFAD Acil mobil uygulamasının altyapısı Turkcell güvencesinde

Turkcell, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından kullanıma sunulan ‘AFAD Acil’ mobil uygulamasının altyapı hizmetini üstlendi. Gebze Veri Merkezi üzerinden AFAD’a özel bulut altyapısı oluşturarak hizmet veren Turkcell, proje kapsamında kuruma ayrıca eğitim ve danışmanlık desteği de sağlıyor.
Teknoloji - Teknoloji
29 Mart 2022 - 14:38

Samsung, Ukrayna-Rusya krizi nedeniyle telefonlarının isminde değişikliğe gitti

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bir süredir tartşılan 'Z' ibaresi için harekete geçti. Firma, Ukrayna-Rusya krizinin de ortaya çıkması nedeniyle telefonlarındaki 'Z' harfini kaldırdı.
Teknoloji - Teknoloji
29 Mart 2022 - 13:52

Vivo, katlanabilir telefonunu paylaştığı video ile gösterdi

Teknoloji - Teknoloji
29 Mart 2022 - 09:24

Xiaomi’nin, akıllı telefonlarında performansı kısıtladığı ortaya çıktı

Çinli üretici Xiaomi'nin, akıllı telefonlarda performansı kasıtlı olarak kısıtladığını gösteren bir uygulama tespit edildi. Samsung'un ardından Xiaomi'ye de tepkiler çoğaldı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
28 Mart 2022 - 22:06

Milli Muharip Uçak için üretime başlandı: ASPİLSAN ‘Acil Güç Bataryası’ geliştiriyor

Türkiye yerli ve milli teknoloji hamlesinde dünya basınında gündem olmaya devam ediyor. Milli Muharip Uçak (MMU) ile ilgili yeni gelişme yaşandı. ASPİLSAN, Milli Muharip Uçak (MMU) Programı kapsamında ‘Acil Güç Bataryası’ üretimine başladı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Mart 2022 - 16:03

Twitter çöktü mü, neden açılmıyor? Twitter ne zaman düzelecek? Twitter’a erişim sorunu!

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından Twitter’da erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar Twetter’a erişemezken sorunun neden kaynaklandığını merak ediyor. Peki Twitter çöktü mü? Twitter neden açılmıyor? İşte Twitter’da yaşanan problemlerin detayları…
Teknoloji - Teknoloji
28 Mart 2022 - 15:20

WhatsApp'ta sizi engelleyenlere nasıl mesaj atılır?

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformu olan WhatsApp kullanıcılara çeşitli özellikler sunuyor. WhatsApp’ın özelliklerinin arasında kişileri engelleme de bulunuyor. Eğer bir kişi sizi WhatsApp’tan engellediyse hiçbir şekilde iletişim kuramıyorsunuz. Fakat bunun bir yolu var. Peki nasıl? WhatsApp'ta sizi engelleyenlere nasıl mesaj atılır? İşte WhatsApp'ta sizi engelleyenlere mesaj atmanın yolu…
Başa Dön Sona Git