Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
29 Mart 2022 - 15:17

AFAD Acil mobil uygulamasının altyapısı Turkcell güvencesinde

Turkcell, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından kullanıma sunulan ‘AFAD Acil’ mobil uygulamasının altyapı hizmetini üstlendi. Gebze Veri Merkezi üzerinden AFAD’a özel bulut altyapısı oluşturarak hizmet veren Turkcell, proje kapsamında kuruma ayrıca eğitim ve danışmanlık desteği de sağlıyor.
Teknoloji - Teknoloji
29 Mart 2022 - 14:38

Samsung, Ukrayna-Rusya krizi nedeniyle telefonlarının isminde değişikliğe gitti

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bir süredir tartşılan 'Z' ibaresi için harekete geçti. Firma, Ukrayna-Rusya krizinin de ortaya çıkması nedeniyle telefonlarındaki 'Z' harfini kaldırdı.
Teknoloji - Teknoloji
29 Mart 2022 - 13:52

Vivo, katlanabilir telefonunu paylaştığı video ile gösterdi

Teknoloji - Teknoloji
29 Mart 2022 - 09:24

Xiaomi’nin, akıllı telefonlarında performansı kısıtladığı ortaya çıktı

Çinli üretici Xiaomi'nin, akıllı telefonlarda performansı kasıtlı olarak kısıtladığını gösteren bir uygulama tespit edildi. Samsung'un ardından Xiaomi'ye de tepkiler çoğaldı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
28 Mart 2022 - 22:06

Milli Muharip Uçak için üretime başlandı: ASPİLSAN ‘Acil Güç Bataryası’ geliştiriyor

Türkiye yerli ve milli teknoloji hamlesinde dünya basınında gündem olmaya devam ediyor. Milli Muharip Uçak (MMU) ile ilgili yeni gelişme yaşandı. ASPİLSAN, Milli Muharip Uçak (MMU) Programı kapsamında ‘Acil Güç Bataryası’ üretimine başladı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Mart 2022 - 16:03

Twitter çöktü mü, neden açılmıyor? Twitter ne zaman düzelecek? Twitter’a erişim sorunu!

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından Twitter’da erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar Twetter’a erişemezken sorunun neden kaynaklandığını merak ediyor. Peki Twitter çöktü mü? Twitter neden açılmıyor? İşte Twitter’da yaşanan problemlerin detayları…
Teknoloji - Teknoloji
28 Mart 2022 - 15:20

WhatsApp'ta sizi engelleyenlere nasıl mesaj atılır?

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformu olan WhatsApp kullanıcılara çeşitli özellikler sunuyor. WhatsApp’ın özelliklerinin arasında kişileri engelleme de bulunuyor. Eğer bir kişi sizi WhatsApp’tan engellediyse hiçbir şekilde iletişim kuramıyorsunuz. Fakat bunun bir yolu var. Peki nasıl? WhatsApp'ta sizi engelleyenlere nasıl mesaj atılır? İşte WhatsApp'ta sizi engelleyenlere mesaj atmanın yolu…
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
28 Mart 2022 - 13:42

Türkiye'nin yerli atış sistemi: VOLKAN-M 60 tek atışta hedefi vuracak

Türk Silahlı Kuvvetleri desteğiyle askeri haberleşme sistemi geliştiren ASELSAN, VOLKAN-M Atış Kontrol Sistemi'nin hareketli tank atışlı testlerini tamamlandı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Mart 2022 - 12:51

Whatsapp'ta engellendiğimi nasıl anlarım? Whatsapp'ta engelleme nasıl yapılır?

WhatsApp dünyada en çok kullanılan mesajlaşma platformu olarak tercih ediliyor. WhatsApp’ın özelliklerinin arasında kişileri engelleme de bulunuyor. Kullanıcılar "WhatsApp’ta engelleme nasıl yapılır ya da karşı tarafın engellediği nasıl anlaşılır?" gibi durumların nasıl öğrenebileceğini merak ediyor. İşte WhatsApp engellenmeyi öğrenmenin yolları…
Teknoloji - Teknoloji
28 Mart 2022 - 10:53

Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz çip üretimini vurdu: iPhone SE üretimi azaltılacak

Apple'ın yeni iPhone SE modeli çip krizinin kurbanı oldu. İddialara göre Ukrayna ve Rusya arasında bir aydan fazladır süren savaş, cihazın üretiminde azalmaya gidileceğini gösteriyor.
Teknoloji - Teknoloji
28 Mart 2022 - 09:34

Apple etkinliği yaklaşıyor: iOS 16 çıkış tarihi sızdırıldı

Apple'ın bir sonraki işletim sistemi için geri sayım başladı. Son olarak iOS 15.4'ü kullanıcılara sunan şirketin, yeni iOS 16 güncellemesini ne zaman duyuracağı bir kez daha ortaya çıktı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
27 Mart 2022 - 18:26

Bayraktar KIZILELMA’nın kanatları monte edildi: Selçuk Bayraktar yeni gelişmeyi paylaştı

Bayraktar KIZILELMA Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS)’nin kanatlarının montajı tamamlandı. Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından yeni gelişmeyi paylaştı. KIZILELMA’nın üretim faaliyetleri devam ediyor.
Teknoloji - Teknoloji
27 Mart 2022 - 15:57

Daha önce hiç böyle görmediniz: İşte Solar Orbiter tarafından çekilmiş en yakın Güneş fotoğrafı

Avrupa Uzay Ajansı tarafından geliştirilen Solar Orbiter, Güneş'in 83 milyon pikselli bir fotoğrafını çekti. Bu görüntüleri daha önce hiçbir yerde görmediniz...
Teknoloji - Teknoloji
27 Mart 2022 - 14:53

Türkiye’nin savunma hamlesi karşısında sıraya girdiler: Teklifler yağdı

Türk savunma sanayisi, Malezya ve bölge ülkeleri ile iş birliğini arttırmak için Asya Savunma Hizmetleri Fuarı’na katılacak. Yapılacak fuar ile birlikte yeni sözleşmeler ve anlaşmalar imzalanması bekleniyor.
 - Tesla yine ilana çıktı
27 Mart 2022 - 14:12

Tesla, Türkiye için yeni bir iş ilanı daha yayınladı: İşte ihtiyaç duyulan departmanlar

Elon Musk'ın şirketi Tesla, faaliyete başlayacağı Türkiye pazarı için personel alımlarına devam ediyor. California merkezli şirket bu kez yeni bir ilan daha yayınladı. Böylece aktif iş ilanı sayısı 2'ye çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
27 Mart 2022 - 13:44

WhatsApp çok beklenen özelliği test etmeye başladı: Devasa dosyalar artık gönderilebilecek

Haberleşme uygulamaları arasında en popüler WhatsApp, kullanıcıları çileden çıkaran medya dosya boyutunda değişikliğe gidiyor. Yeni özellik şu anda test ediliyor.
Teknoloji - Teknoloji
27 Mart 2022 - 11:59

Google tüm kullanıcıları uyardı: Chrome uygulamasını hemen güncelleyin

Teknoloji - Teknoloji
27 Mart 2022 - 11:48

Xiaomi, Android 13 testlerine başladı: Güncellemeyi ilk alacak modellerde belli oldu

Yazılım güncellemelerinde oldukça iyi bir performans sergileyen Xiaomi, Android 13 için dahili testlere başladı. Ek olarak güncellemeyi ilk etapta kesin alacak modellerde sızdırıldı.
Teknoloji - Teknoloji
27 Mart 2022 - 10:58

Instagram yeniliklere doymuyor: Hikayeler için bir özellik daha yolda

Son günlerde sıkça güncellenen Instagram'a bir yenilik daha geliyor. Kullanıcılar artık Hikaye bölümünde alıcı kişiye sesli olarak yanıt verebilecek. İşte yeni özellik hakkında bilinmesi gerekenler...
Teknoloji - Teknoloji
27 Mart 2022 - 10:01

Elon Musk, kendi sosyal medya platformu için kolları sıvadı

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, ifade özgürlüğünün daha fazla olduğu yeni bir sosyal medya platformu düşünüyor. Bu platform, Musk'ın onaylaması halinde açık kaynaklı olarak piyasaya çıkacak.
Başa Dön Sona Git