Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
26 Mart 2022 - 19:00

Yunanistan'da çifte panik: Bayraktar'ın ardından ULAQ mercek altında

Suriye, Libya ve Karabağ'ın ardından Ukrayna'da da üstün başarılarına yenilerini ekleyen Bayraktar SİHA uzun süredir Yunan medyasının ilgi alanında. Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin faaliyetlerini engelleyemeyen Yunanistan bu kez Mavi Vatan'da yerini alan insansız deniz aracı 'ULAQ' için dikkat kesildi. Yunan medyasında, "Denizlerde Ciddi Türk Tehdidi: Silahlı İnsansız Deniz Aracı ULAQ" başlıklı bir haber yayımlandı.
Teknoloji - Teknoloji
26 Mart 2022 - 16:52

Tüm parçalar tamam: Milli savaş uçağına yerli motor

Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji projesinde çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçağın (MMU) neredeyse hazır olduğunu açıklayarak müjdeyi verdi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
26 Mart 2022 - 15:30

Bilim insanlarından kalp krizini sesten tespit eden uygulama

Teknolojinin gelişmesiyle pek çok hastalığın erken evrede tespit edilmesi kolaylaşıyor. ABD’li araştırmacılar, ses tonundan kalp krizi riskini tespit eden bir bilgisayar algoritması geliştirdi.
Teknoloji - Teknoloji
25 Mart 2022 - 15:24

Bitcoin yeniden yükselişte: Son bir ayda ilk kez 44.000 doların üzerine çıktı

Kripto paraların amiral gemisi Bitcoin, son zamanlardaki kötü gidişe dur demeye başladı. Özellikle Rusya'nın da kripto paralara onay vermesiyle Bitcoin, yeniden 44.000 doların üstüne çıkmayı başardı.
Teknoloji - Teknoloji
25 Mart 2022 - 09:47

Sayısız servete sahip Elon Musk, dünyanın ilk trilyoneri olma yolunda

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, yapılan araştırmalara göre, unvanını dünyanın ilk trilyoneri olarak tazeleyecek. Peki bu süreç kaç yıl sürecek? İşte detayları...
Teknoloji - Teknoloji
25 Mart 2022 - 08:41

iPhone almak isteyenler müjde: Apple, telefonların kiralanabileceği yeni hizmeti test ediyor

Bloomberg'den Mark Gurman'ın haberine göre Apple, kullanıcıların aylık olarak iPhone gibi donanım ürünlerini kiralayabileceği yeni bir abonelik sistemini test ediyor.
 - ‘Oğlunuz öldü’
24 Mart 2022 - 19:58

Ukrayna ölen Rus askerlerinin yüzünü işte böyle tespit ediyor

Ukrayna, savaşta ölen Rus askerlerinin yüzünü nasıl tespit ettiklerini açıkladı. Amerikan yazılımı Clearview AI kullandılarını belirten Ukrayna yetkilileri, bu sayede ölenlerin yakınlarına ulaşabilmenin de mümkün olduğunu ifadet etti.
Teknoloji - Teknoloji
24 Mart 2022 - 16:31

Xiaomi kullanıcıları müjde: Android 12 tabanlı MIUI 13 güncellemesi 3 modele daha çıktı

Xiaomi, yazılım güncellemelerinde vitesi artırdı. Çinli üretici Android 12 tabanlı MIUI 13 güncellemesini üç modeli için daha piyasaya sürdü. İşte MIUI 13 güncellemesini alan o modeller...
Teknoloji - Teknoloji
24 Mart 2022 - 16:07

Dünyanın en ince saati Octo Finissimo Ultra tanıtıldı: Sadece 1.8 mm kalınlıkta

İtalyan merkezli lüks ürünler tasarlayan Bulgari şirketi, dünyanın en ince saati Octo Finissimo Ultra modelini duyurdu. Saatin fiyatı ise dikkat çeken en önemli detaylardan oldu.
Teknoloji - Teknoloji
24 Mart 2022 - 15:46

OnePlus 10 Pro global sürümün tanıtım tarihi belli oldu

Geçtiğimiz aylarda tanıtımı gerçekleştirilen OnePlus 10 Pro, Çin dışına çıkıyor. İşte cihazın global olarak tanıtılacağı tarih.
 - Senaryoları değiştirecek Süpersonik İHA
24 Mart 2022 - 12:43

Bayraktar SİHA ve AKINCI TİHA'lardan sonra Türkiye'ye bir müjde daha: Süpersonik İHA geliyor

Bayraktar TB2, AKINCI TİHA ve KIZILELMA ile dünyanın gözdesi haline gelen Türkiye, milli imkanlarla hamlelerine devam ediyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nden Türkiye'ye müjde verildi. Milli imkanlarla Süpersonik İHA (İnsansız Hava Aracı) geliştirildi. Geliştirilen Süpersonik İHA, kritik görevler üstlenerek çeşitli hava araçlarından atılabilecek.
 - Mavi Vatan için göreve hazırlar
24 Mart 2022 - 12:30

Miili Savunma Bakanlığı duyurdu: ANKA-S ve AKSUNGUR İHA envantere alındı

Milli Savunma Bakanlığı, resmi Twitter hesabından yeni İHA'ların envantere alındığını açıkladı. 2 adet ANKA-S ve 1 adet AKSUNGUR İHA, Deniz Kuvvetleri'nde kullanılacak.
Teknoloji - Teknoloji
24 Mart 2022 - 11:52

Instagram’ın sevilen kronolojik sıralama özelliği geri döndü

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram, son olarak 2016 yılında piyasaya sürdüğü kronolojik sıralama özelliğini tekrardan getirdiğini duyurdu. Yeni özellik yakında dünyadaki tüm kullanıcılara sunulacak.
Teknoloji - Teknoloji
24 Mart 2022 - 10:04

Google Haberler uygulamasına Rusya'dan engel

Ukrayna-Rusya krizi, sosyal medya ve diğer teknoloji şirketlerinin arasını da açtı. Google'ın çeşitli ambargo koyması üzerine Rusya, Google Haberler uygulamasını ülkede engelledi.
Teknoloji - Teknoloji
23 Mart 2022 - 17:15

Bayraktar TB2'ler en somut örnek: Gençlere bağımsız ekonomi ve teknoloji çağrısı

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı İş Geliştirme Yöneticisi İrem Bayraktar, "Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı"nda gençlere bağımsız ekonomi ve teknoloji çağrısı yaptı. İrem Bayraktar; "Teknoloji deyince sadece savunma sanayi canlanabiliyor insanların kafasında. Çünkü orada örnek çok. Somut bir örnek; insansız hava araçları..." ifadelerini kullandı.
 - Yerli uçak yerli motorla havalanacak
23 Mart 2022 - 16:58

Milli Muharip uçak hakkında yeni gelişme: Alternatif motor üretimi yapılacak

Türkiye'nin 2023'de motor çalıştırması beklenen Milli Muharip uçağı konusunda yeni bir gelişme daha yaşandı. Savunma Sanayii Bakanı İsmail Demir, MMU'un motoru hakkında açıklamalarda bulundu.
 - 'Robotlar çalışmaya başladı'
23 Mart 2022 - 12:27

TOGG'dan haber var: Robotlar çalışmaya başladı

Son dakika haberi: Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un gövde bölümüne yerleştirilen 160 robot, parçasız provalara başladı.
Teknoloji - Teknoloji
23 Mart 2022 - 11:07

Twiiter yeniliklere doymuyor: Bu kez de GIF desteği geldi

Sosyal medya platformu Twitter, iOS uygulaması için yeni yayınladığı güncelleme ile GIF desteğini getirdi. İşte yeni gelen GIF özelliğinin detayları...
 - Havası en kirli şehir Türkiye'de
23 Mart 2022 - 10:34

Avrupa’nın en kirli havası Türkiye’den çıktı: İşte en iyi ve en kötü havaya sahip şehirler

Hava Kalitesi araştırma şirketi IQAir, en kirli ve en temiz havaya sahip şehirleri sıraladı. Avrupa'da havası en kirli şehrin Türkiye'den çıkması da gözlerden kaçmadı. İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
22 Mart 2022 - 13:20

Zincir markete iPhone 11 geldi...

A101 zincir marketlerinde bu hafta iPhone 11 akıllı telefon satışı yapılıyor. Türkiye’nin dört bir yanında şubeleri bulunan market zincirinin bu hafta satışa çıkardığı iPhone 11’ler büyük merak konusu. Peki, iPhone 11 hangi özelliklere sahip ve A101’de kaç TL’den satışa çıktı?
Başa Dön Sona Git