Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
28 Şubat 2022 - 08:59

Google, Haritalar uygulamasının bazı araçlarını Ukrayna'da devre dışı bıraktı

Yaşanan Rusya Ukrayna krizi için teknoloji devlerinden hamleler gelmeye devam ediyor. YouTube, Facebook ve daha birçok platform Rusya'ya yaptırım uygularken, Google ise Haritalar uygulamasının bazı yardımcı araçlarını kasıtlı olarak devre dışı bıraktı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Şubat 2022 - 08:44

Samsung'dan iki tabletine güncelleme: Galaxy Tab Active 3 ve Galaxy Tab S6 için Şubat yaması

Samsung, bir süredir yayınlamaya devam etttiği Şubat 2022 güvenlik güncellemesini, kısa süre önce iki tableti içinde piyasaya sürdü. Galaxy Tab Active 2 ve Galaxy Tab S6 yeni sürüme kavuşmaya başladı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
27 Şubat 2022 - 17:25

Ukrayna'da kullanılan TB2 SİHA'lardan sonra TB3 SİHA'lar da dünyanın odağında

Rusya’nın işgali 4. gününde devam ederken Ukrayna’nın Türkiye’den aldığı TB2 SİHA’lar dünya gündemini sarstı. Avrupa ve Asya ülkeleri Karadeniz’e odaklanmışken Türkiye’de ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ ve ‘Milli Savunma’ vurgusu yapıldı. Bayraktar TB2’den sonra tüm dünya gözünü TB2S ve TB3 SİHA’larına çevirdi.
Teknoloji - Teknoloji
27 Şubat 2022 - 17:08

Huawei MateBook X Pro 2022 tanıtıldı: İşte fiyatı ve özellikleri

Mobil Dünya Kongresi başlarken Huawei, şaşırtıcı bir şekilde yeni bilgisayarını duyurdu. Bir süredir sızıntılarla gündeme gelen Huawei MateBook X Pro 2022 piyasaya çıktı. İşte fiyatı ve teknik özellikleri...
 - Harkov Türkiye için kritik
27 Şubat 2022 - 12:20

Rusya'nın ele geçirdiği Harkov'un Türkiye için önemi kritik: Bayraktar motoru burada üretiliyor

Rusya işgalin 4. gününde Ukrayna'daki Harkov kentine girdi. Bölgede çatışmalar devam ederken TB2 Bayraktar ve Bayraktar TİHA ile ilgili önemli detaylar dikkat çekti. Türkiye ile savunma sanayisinde iyi ilişkileri olan Ukrayna'nın Bayraktar TİHA'ya motor ürettiği bilgisi tekrar gündeme geldi. Ukrayna’da bir SİHA Üretim Fabrikası kurulum faaliyetleri de devam ediyor. Ukrayna, askeri ürünlerin çoğunu Türkiye için de önemli olan Harkov kentinde üretiyor.
Teknoloji - Teknoloji
27 Şubat 2022 - 11:54

GTA 6 için heyecanlandıran patent: Oyuncular için daha fazla alan

Merakla beklenen GTA 6 için haberler gelmeye devam ediyor. GTA 5'in halefi olarak kullanıcı karşısına çıkacak oyun için, yakın zamanda önemli bir patent alındı. Alınan patent oyun içi deneyimle ilgili önemli yeniliklere sahip.
Teknoloji - Teknoloji
27 Şubat 2022 - 10:06

Elon Musk internet hizmeti Starlink'in Ukrayna'da aktif hale geldiğini açıkladı

Ukrayna Rusya geriliminde tüm dünya harekete geçti. SpaceX CEO'su Elon Musk, Ukrayna yetkililerinin isteği üzerine uzay interneti Starlink'i aktif hale getirdi.
Teknoloji - Teknoloji
26 Şubat 2022 - 04:01

Twitter'dan Rusya ve Ukrayna kararı

Sosyal medya sitesi Twitter, Rusya ve Ukrayna'da reklam içeriklerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.
 - Ukrayna’dan çıkan ders
25 Şubat 2022 - 21:03

Türk SİHA sisteminin mimarı Selçuk Bayraktar'dan anlamlı Ukrayna paylaşımı

Rusya'nın ağır saldırıları sonrası Ukrayna savunmaya çekildi. Kiev'e giren Rusya'ya karşı Ukrayna'nın bölgedeki 'vurucu gücü' olarak nitelendirilen Türkiye'den aldığı Bayraktar TB2 SİHA'larla ilgili önemli gelişmeler gündeme geldi. Ukrayna'nın Türk SİHA'larını Rusya'ya karşı kullandığı belirtildi. TB2 SİHA'ların mimarı Selçuk Bayraktar'dan işgale ilişkin merakla beklenen açıklama geldi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
25 Şubat 2022 - 15:48

ABD’nin ‘casus uçak’ İHA’sı Karadeniz’de yakalandı! Rusya’nın askeri faaliyetine yakın takip

Rusya’nın Ukrayna’ya işgal girişimi sonrası ABD ile ilgili çok çarpıcı detay gündeme geldi. Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait insansız hava araçları, günlerdir Karadeniz üzerinde tur atıyor. Amerika’nın Ukrayna’daki Rus askeri faaliyetleri insansız hava araçlarıyla yakından izlediği görüldü. Karadeniz üzerindeki uçuşların tamamen azalmasının ardından net farkedilen bu casus uçaklardan birisi Forte 11 koduyla rahat izlenmeye başlandı.
Teknoloji - Teknoloji
25 Şubat 2022 - 15:38

Apple CEO'su Tim Cook, Ukrayna durumuyla ilgili tweet attı

Teknoloji - Teknoloji
25 Şubat 2022 - 12:45

Elden Ring oyunundan rekor başlangıç: Eş zamanlı oyuncu sayısı 1 milyona yaklaştı

Kısa süre önce piyasaya sürülen Elden Ring oyunu, oyunseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. FromSoftware tarafından geliştirilen oyun, Steam'de eş zamanlı olarak 760 bin kişiyi aşmayı başardı.
Teknoloji - Teknoloji
25 Şubat 2022 - 11:59

Sosyal medya devlerinden Ukrayna'lı kullanıcılara güvenlik çağrısı

İki gündür aralıksız devam eden Ukrayna- Rusya savaşı için sosyal medya devleri de harekete geçti. Kullanıcı bilgilerinin korsanlar tarafından ele geçirmesini engellemek isteyen Facebook ve Twitter, güvenlik çağrısında bulundu.
 - Akıllara durgunluk veren iddia
25 Şubat 2022 - 10:34

Akıllara durgunluk veren iddia: Rusya ölen askerlerini yakacak

Rusya-Ukrayna savaşında şaşırtan bir iddia geldi. Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı yetkililerine göre Rusya, Ukrayna işgalinde geride zayiat bırakmamak amacıyla mobil krematoryumları kullanacak.
Teknoloji - Teknoloji
24 Şubat 2022 - 15:18

Xiaomi, MIUI 13'ün ikinci etap listesini yayımladı: İşte güncellemeyi alacak modeller

Çinli teknoloji devi Xiaomi, MIUI 13'ün ilk etap güncellemesini tamamladı. Kararlı olarak birkaç modele sunulan güncelleme, şimdi ikinci etaba geçiyor. İşte haberin ayrıntıları...
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
24 Şubat 2022 - 14:27

Ukrayna’ya saldıran Rusya’nın askeri simülasyonu sızdı: Varşova’yı 4 günde kuşatabiliyor

Rusya-Ukrayna savaşı başladı ve tüm dünya peş peşe açıklamalarda bulundu. İki ülkenin askeri gücü kıyaslanırken Rusya’nın askeri gücüyle ilgili bir simülasyon kamuoyuna sızdı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Şubat 2022 - 14:12

Xiaomi 12 Ultra'nın teknik özellikleri ortaya çıktı

Xiaomi'nin en güçlü telefonu için geri sayım başladı. Bu yıl piyasaya çıkması beklenen Xiaomi 12 Ultra, teknik özellikleriyle sızdırıldı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Şubat 2022 - 12:57

POCO F4 GT temel özellikleriyle sızdırıldı: Her anlamda iddialı olacak

POCO'nun yeni akıllı telefonu POCO F4 GT, anahtar özellikleriyle sızdırıldı. İddialı işlemciyle donatılacak cihaz, aynı zamanda ekranıyla da deneyimi üst düzeye çıkaracak.
 - Joe Biden'ın en büyük kozu
24 Şubat 2022 - 12:38

Rusya-Ukrayna krizinde Joe Biden'ın en büyük kozu: Ekonomik yaptırımlardan sonra teknolojik yaptırım

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna hamleleri sonrası ABD ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülke ekonomik yaptırımları gündemine aldı. ABD'nin, Rusya için planladığı teknolojik yaptırımları da uygulamaya alacağı öne sürüldü. ABD Başkanı Joe Biden’ın teknolojik yaptırımlar çerçevesinde elindeki en büyük kozlar da ortaya çıktı. Beyaz Saray yetkilileri, Rus tüketicilerin bu yaptırımlardan etkilenmesini istemiyor.
Teknoloji - Teknoloji
24 Şubat 2022 - 12:34

Microsoft'un Windows 11 için getireceği yeni özellikler sızdırıldı

Microsoft, Insider sürümlerinde yeni özellikleri test ediyor. Şirketin Windows 11 için getireceği özellikler, Windows 11 build 22557 güncellemesiyle ortaya çıktı.
Başa Dön Sona Git