Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
26 Ocak 2022 - 10:47

OnePlus Nord 2 CE 5G tanıtım tarihi belli oldu

OnePlus'ın bir süredir sızıntılarla gündeme gelen Nord CE 2 5G modeli, bugün şirket tarafından tanıtım tarihiyle birlikte açıklandı. Uygun fiyatlı olması beklenen cihaz, 11 Şubatta tanıtılacak.
Teknoloji - Teknoloji
25 Ocak 2022 - 14:49

İngiliz basını Türk denizaltısı 'Reis'i yazdı: Dengeleri değişiterecek

Türk denizaltıların AIP özelliğine dikkat çeken İngiliz basını Reis Sınıfı Denizaltıları ile ilgili yazı paylaştı. Reis Sınıfı Denizaltıların Karadeniz'de NATO-Rusya dengesini etkileyecek bir unsur olacağını yazan İngiliz basını, 2030'a doğru Türkiye'nin dengeleri değiştireceğini vurguladı.
Teknoloji - Teknoloji
25 Ocak 2022 - 14:39

22 GB RAM’e ulaşabilen ilk telefon: Lenovo Y90 geliyor

Lenovo, oyuncu telefonunda devrim niteliğinde bir yeniliğe imza atacak. Şirket, Legion Y90 ile 22 GB'a kadar RAM sunacak. Ayrıca cihaz işlemcisiyle de rakipsiz olacak.
Teknoloji - Teknoloji
25 Ocak 2022 - 12:44

2022’de telefon alacaklar dikkat: Buna mutlaka göz atın

Yeni yıla girilmesiyle birlikte akıllı telefonlardaki normallerde değişmeye başladı. Uygulamaların boyutları daha fazla artarken, uzman kişiler ise yeni telefon alırken dikkat edilmesi gereken önemli unsurları paylaştı.
Teknoloji - Teknoloji
25 Ocak 2022 - 11:47

Twitter'da yeni dönem: 'Flock' özelliği geliyor

Dünyanın en popüler haberleşme uygulamalarından Twitter, yeni bir özellik üzerine çalışıyor. Şu anda geliştirme aşamasındaki bu özelliğin adı 'Flock'. Sadece seçilen kullanıcılara özel paylaşımlar yapılmasına izin veren yenilik, önümüzdeki günlerde kullanıcılara sunulacaktır.
Teknoloji - Teknoloji
25 Ocak 2022 - 11:08

MIUI 13 global ve Android 12 güncellemesini alacak Xiaomi modelleri

Xiaomi'nin yarın duyuracağı MIUI 13 global sürümü, yakın zamanda daha fazla kullanıcı için sunulacak. İşte güncellemi Android 12 ile beraber alacak cihazların listesi...
Teknoloji - Teknoloji
25 Ocak 2022 - 10:14

Tesla resmen Türkiye pazarına girdi: İş ilanları da yayınlandı

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla, Türkiye pazarı için hazırlıklara başladı. Çeşitli bölgelerde şarj istasyonları için kolları sıvayan şirket, yakında Türkiye'de araç satışına başlayacak.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ocak 2022 - 16:07

Metaverse'de çılgınlık had safhada: Ölen kayınpederin katılacağı düğün yapılacak

Son zamanların trendi metaverse'de bu da görüldü. Hindistan'da yaşayan bir çift, yakın zamanda düğünlerini sanal evren metaverse'de yapacaklarını duyurdu. Düzenlenecek etkinliğe ölen kayınpederin de katılacağı ifade edildi.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ocak 2022 - 15:14

TEKNOFEST Akıllı Ulaşım Yarışması Başvuruları Başladı

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında IGA yürütücülüğünde düzenlenen “Akıllı Ulaşım Yarışmasına” başvurular başladı. Hayatımızı kolaylaştırmanın ötesinde, tüm ulaşım biçimlerini daha güvenli hale getiren akıllı ulaşım uygulamaları, TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında özgün ve millî kaynaklar ile hayata geçiriliyor. Geleceğin ulaşım teknolojilerini dönüştüren “mobilite” ve “sürdürülebilir ulaşım” konusunu merkeze alan yarışmada öğrenciler çevre dostu projeler geliştiriyor. Ulaşım sistemlerinde yüksek teknolojilerden yararlanan yarışmacılar, enerji verimliliğini sağlayan çalışmaların yanı sıra güvenliği artıran sistemlerle Akıllı Ulaşım alanında vizyon geliştiriyor.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ocak 2022 - 12:24

Redmi Note 11S tanıtım tarihi açıklandı: Uygun fiyatlı cihaz yakında geliyor

Xiaomi'nin bir süredir üzerine çalıştığı Redmi Note 11S modeli, bugün şirket tarafından tanıtım tarihiyle açıklandı. Türkiye'de de satılması yüksek ihtimal olan cihaz, Şubat ayında piyasaya sürülecek.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ocak 2022 - 11:52

WhatsApp masaüstü ve Web sürümlerinde yeni özellikleri test ediyor

Mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcı gizliliğine odaklanan yeni bir özellik üzerine çalışıyor. Masaüstü ve internet sitesi için test edilen özellik iki adımlı doğrulama. Söz konusu yenilikle kullanıcılar daha güvende olacak.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ocak 2022 - 10:36

Galaxy S22 serisinin fiyatları sızdırıldı

Samsung'un önümüzdeki ayın ilk haftalarında tanıtacağı Galaxy S22 serisi, lansman öncesi Avrupa fiyatlarıyla sızdırıldı. İşte yeni amiral gemilerinin depolama seçeneklerine göre fiyatı...
Teknoloji - Teknoloji
24 Ocak 2022 - 09:57

Xiaomi MIX Fold 2 hakkında yeni detaylar

Xiaomi, katlanabilir telefon pazarına yeni modeliyle girmeye hazırlanıyor. Bir süredir çeşitli söylentiler ile gündeme gelen Xiaomi MIX Fold 2, teknik detaylarıyla bir kez de ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ocak 2022 - 09:27

Galaxy F23 5G, performans testlerinde görüldü

Samsung, orta segment için yeni bir cihazını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Koreli devin yeni Galaxy F23 5G modeli, tanıtım öncesi Geekbench performans testinde görüldü.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ocak 2022 - 16:49

WhatsApp sesli mesajlar için yeni bir özelliği test ediyor

Mesajlaşma uygulamaları arasında en popüler olan WhatsApp, uygulama içinde yeni bir özelliği daha test etmeye başladı. Üzerine çalışılan yeni özellik, sesli aramalarla ilgili bir değişikliği içeriyor.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ocak 2022 - 14:58

200'den fazla site incelendi: Alışveriş yorumlarının 3’te 2’si şüpheli

Avrupa Birliği Komisyonu (AB), incelemeye aldıkları 200'den fazla alışveriş sitesinde yer alan kullanıcı yorumlarının büyük çoğunluğunun güvenilir olmadığını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ocak 2022 - 14:29

Sanal asistan Bagbi, Bağcılar'da hizmete başladı

Örnek ve öncü belediyecilik sloganı ile faaliyetlerini sürdüren Bağcılar Belediyesi, vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak yeni bir hizmeti daha kullanıma sundu. Sanal asistan Bagbi uygulamasıyla kullanıcı karşısına çıkan Belediye, yüzlerce soruyu bu asistanı ile cevaplayacak.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ocak 2022 - 13:13

Tank avcısı TSK'nın sahadaki yeni gücü olacak

TSK'nın sahadaki gücünü arttıracak olan Tank Avcısı STA'ların teslimatları sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yerli tanksavar füzemiz OMTAS’ın kullanıldığı STA Silah Taşıyıcı Araçlarımızdan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza yeni teslimatlar gerçekleştirdik. Hayırlı olsun" dedi.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ocak 2022 - 12:50

Xiaomi 12 global sürüm geliyor: Performans testlerinde görüldü

Xiaomi, geçtiğimiz yılın sonunda düzenlediği etkinlikte yeni Xiaomi 12 serisini tanıttı. Çin'de satışa sunulan ve kullanıcıların beğenisini kazanan cihaz, şimdi de Avrupa pazarı için geliyor. Merakla beklenen Xiaomi 12, tanıtım öncesinde Geekbench performans testlerinde görüldü.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ocak 2022 - 10:31

Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte Türkiye Uzay Ajansı'na girmek için aranan şartlar

Türkiye Uzay Ajansı, Resmi Gazete’de yayımladığı yönetmelikte bünyesine katacağı uzman ve uzman yardımcılarında aranacak şartlar açıkladı. Şartlarda KPSS ve normal sınav şartı var. İşte detaylar…
Başa Dön Sona Git