Tgrt Haber
Sağlık - Sağlık
31 Mayıs 2024 - 13:56

Türkiye nüfusu yaşlanıyor! Yetkililer harekete geçti: 5 yılın ardından yeniden yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, "2024 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması" kapsamında yaklaşık 20 bin haneyle görüşme yapılarak veri toplanacağını belirterek, "Doğurganlığın azalması ve nüfusun yaşlanması, iş gücü piyasamız, kalkınma potansiyelimiz ve ülkemizin uzun vadeli refahı üzerinde baskı oluşturmaktadır" dedi.
Sağlık - Sağlık
31 Mayıs 2024 - 11:14

Sağlık Bakanlığı'ndan iyot uyarısı! Zeka geriliğini tetikliyor

Sağlık Bakanlığı iyot eksikliğine karşı vatandaşları uyardı. Başta guatr olmak üzere önlenebilir zeka geriliğinin en önde gelen nedenlerinden biri olduğunu, sağlık açısından az ama iyotlu tuz kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.
 - "Boşuna takmayın işe yaramıyor"
31 Mayıs 2024 - 10:55

Güneş gözlüğü uyarısı: Boşuna takmayın işe yaramıyor

Göz Hastalıkları Uzmanı Doktoru Hatice Yıldırım Görür, kullanılan güneş gözlüğünün kalitesinin önemli olduğunu ve kalitesiz güneş gözlüğünü takmakla, takmamanın arasında bir fark olmadığını söyledi.
Sağlık - Sağlık
31 Mayıs 2024 - 09:21

Yaşlanmaya son: Uzman isim süreci yavaşlatabilecek tek egzersizi açıklandı

Diyet ve egzersiz uzmanı Dr. Michael Mosley, yaşlanmayı 'yavaşlatmaya' yardımcı olabilecek bir egzersiz hakkında tüyo verdi.
 - Uzmanı bile sahtesini gerçeğinden ayıramıyor
31 Mayıs 2024 - 09:02

Marketlerden tereyağı almadan bir kez daha düşünün! Uzmanı bile sahtesini gerçeğinden ayıramıyor

Son on yıldır gıdalarda artan sahteciliğe tereyağı da eklendi. Peynir altı suyundan yapılan ve gerçek süt yağı ile yapılmayan tereyağlarının satışı arttı. Ayrıca bu tereyağları vücutta ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor.
Sağlık - Sağlık
30 Mayıs 2024 - 22:17

Uyumsuz doğal taşlara dikkat! Baş ağrısı ve huzursuzluk yapıyor

Doğal taşlar, güzellikleri ve şifalı olduklarına dair inanışlar ile son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Fakat bu popülerlikle birlikte, bilinçsiz kullanım bazı sağlık sorunlarına da yol açabiliyor. Uyumsuz doğal taşlar bir arada kullanıldığında baş ağrısı ve huzursuzluk gibi problemlere neden olabilir…
Sağlık - Sağlık
30 Mayıs 2024 - 17:11

Tuba Ünsal'ın hastaneye kaldırılmıştı: İşte FMF hastalığıyla ilgili bilinmeyenler

Ünlü oyuncu Tuba Ünsal, FMF krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Hayranlarını korkutan Ünsal, durumunun iyi olduğunu açıkladı. Oyuncunun hastalığı ise merak konusu odu. Peki FMF nedir, belirtiler nelerdir?
Sağlık - Sağlık
30 Mayıs 2024 - 15:48

Dünyada gençler arasında sigara kullanımı azalıyor

Sigara kullanımı ve pasif içiciliğin sağlığa zararları konusunda farkındalık oluşturmak ve bireyleri sigarayı bırakmaya teşvik etmek için her yıl 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü olarak kutlanıyor.
Sağlık - Sağlık
30 Mayıs 2024 - 14:16

Covid-19'un yeni varyantı yayılmaya başladı! Uzmanlar uyarıyor: Bu yaz zehir olabilir..

Dünya genelinde milyonlarca kişinin ölümüne neden olan, aylarca halkı evlerde esir tutan, on binlerce kişide kalıcı hasar bırakan Covid-19 virüsüyle ilgili uzmanlardan korkutan bir açıklama geldi. Covid-19 virüsü mutasyonlarla kendini yenilemeye devam ederken 'flirt' isimli yeni bir varyantla yayılmaya başladığını söyleyen Prof. Dr. Şevket Özkaya, "Bu yaza damgasını vuracak yeni virüsün bu olduğunu düşünüyoruz. Özellikle kanser hastaları risk altındadır. Kemoterapi alan, vücut direnci düşük kişiler akciğer tutulumu ile geliyorlar" diyerek uyardı.
Sağlık - Sağlık
30 Mayıs 2024 - 13:43

Hayvan sahiplerini bekleyen büyük tehlike! Evinizde canavar olabilir: İnsanlara da bulaşıyor

Son yıllarda dünya genelinde hayvan besleyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ancak hayvan sahiplerini bekleyen büyük bir tehlike var: Tenya. Bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma, hayvanların üzerinde bulunan ve mikroskopla bakıldığında bir canavarı andıran 'Tenya' parazitinin insanlara da sıçrayabileceğini ortaya koydu.
Sağlık - Sağlık
30 Mayıs 2024 - 13:04

Kötü günler geride kaldı! 32 yıldır çektiği ağrılar son buldu

İzmir'de yaşayan Selma Çakır'ın çocukken başlayan şikayetleri 32 yıl sonra konulan teşhisle son buldu.
Sağlık - Sağlık
30 Mayıs 2024 - 09:41

Dünyanın bir ilk: Diş büyütme ilacı geliyor

Çinli bilim insanları şaşkınlık verici bir başarıya imza attı. Dünyanın ilk diş çıkarma ilacının insan üzerindeki klinik testleri Eylül’de başlayacak. İlaç, tüm testlerden geçerse 2030’da piyasa çıkacak.
Sağlık - Sağlık
29 Mayıs 2024 - 13:27

Şaşkınlık verici operasyon: Kediye burun estetiği yapıldı

Sivas'ta benzerine az rastlanır bir olay yaşandı. Burun deliklerinin dar olması nedeniyle nefes almakta güçlük çeken 1,5 yaşındaki Yulaf, estetik operasyon geçirerek sağlığına kavuştu. Sevimli kedi şimdi daha rahat nefes alıyor.
 - Kaburgadan burun yapıldı
28 Mayıs 2024 - 13:09

İnsan vücudundaki yedek organlar! Kaburgadan burun yapıldı

İnsan vücudunun mucizeleri her araştırmada biraz daha hayranlık uyandırdı. Ulusal bilim araştırma merkezinin yaptığı araştırma tam 24 yıl sürdü. 2000'li yılların başında yapılan yedek organ çalışmalarında ortaya çıkan tablo hayranlık uyandırdı.
 - Dünyada görülen en nadir alerji!
27 Mayıs 2024 - 14:56

Dünyada görülen en nadir alerji! Patlıcanın bir lokması bile ölümle burun buruna getiriyor

Alerji denilince akla ilk polen ve en sık bilinen besinler gelir. Ancak patlıcana bağlı gelişen alerji ise dünyanın hem en nadir hem de en tehlikelisi olarak kayda geçti. Bir lokması bile kişiyi ölümle burun buruna getiren patlıcan alerjisi konusunda uzmanlardan uyarı geldi.
 - Yeni salgına ve pandemiye hazır olun"
25 Mayıs 2024 - 17:19

DSÖ yetkilisi Dr. Maria van Kerkhove itiraf etti! "Yeni salgına ve pandemiye hazır olun"

Dünya genelinde bir yıldır devam eden grip vakaları sonrası Dünya Sağlık Örgütü'nde yetkili olan Dr. Maria van Kerkhove'den itiraf geldi. Kerkhove, yeni bir salgının geleceği ve yeni bir pandemiye neden olacağını vurguladı.
 - Baş parmağına sarımsak bağlayarak iyileşti!
25 Mayıs 2024 - 17:14

Baş parmağına sarımsak bağlayarak iyileşti! Korelilerin Su Jok tedavisi İbn-i Sina'ya ait çıktı

Sosyal medyada, Koreliler arasında yaygın olan Su Jok tedavisiyle başparmağına sarımsak bağlayan kadın deneyimlerini paylaştı. Ancak tedavi asırlar yıl önce İbn-i Sina tarafından kalem alındığı ortaya çıktı.
Sağlık - Sağlık
24 Mayıs 2024 - 06:36

Ders başarısını sağlıyor ama metamfetaminin yolunu açıyor

Ailelerin çocuklarının sınav başarısını artırmak için kullandıkları takviyelere ilişkin uzmanlar uyarıyor. Ders konsantrasyonunu sağlayan takviyeler metamfetaminin bağımlılığına götürebilir.
 - Uzmanından ambalaj uyarısı geldi
23 Mayıs 2024 - 13:30

Kilosu 500 lira olan Kaşar peyniri almadan bir kez daha düşünün! Ambalajındaki işaretlere dikkat

En çok tüketilen besinlerden biri olan kaşar peynirde geçtiğimiz gün plastik eldiven parçaları bulundu. Paketli üründe çıkan plastik eldiven parçaları hakkında Tüketici Konfederasyonu Sürdürülebilir üretim ve tüketim Komisyonu Başkanı Gıda mühendisi Nurten Sırma tgrthaber.com'a konuştu. Sırma, kaşar peynirin ambalajındaki işaretlere dikkat çekti.
 - Kuş gribi kıta ve yer değiştirdi
23 Mayıs 2024 - 09:18

İnekten insana bulaştı! Kuş gribi kıta ve yer değiştirdi

2003 yılının Aralık ayında patlak veren kuş gribi, yıl içinde kıta ve yer değiştirdi. Kümes hayvanlarından insanlara bulaşan H5N1 virüsü bu kez inekten insana bulaştı.
Sona Git