Tgrt Haber
04 Eylül 2023 12:08 - Güncelleme : 04 Eylül 2023 15:18

Avrupa Şampiyonu Filenin Sultanları yurda döndü

Son dakika spor haberi: Sırbistan'ı 3-2 yenerek CEV Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Türkiye'ye döndü. İşte detaylar...

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber | İhlas Haber Ajansı
Avrupa Şampiyonu Filenin Sultanları yurda döndü
Mehmet Akif Üstündağ,Voleybol,İstanbul,Filenin Sultanları,A Milli Kadın Voleybol Takımı,CEV Avrupa Şampiyonası

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen 2023 CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2’lik skorla yenerek şampiyon oldu.

Tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Filenin Sultanları, turnuvanın ardından Türkiye’ye döndü. Belçika’dan havalanan tarifeli uçakla İstanbul Havalimanı VIP Terminali’ne iniş yapan millileri, çok sayıda basın mensubu ve sporsever karşıladı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Temmuz ayında ABD’de düzenlenen FIVB Milletler Ligi’nde de şampiyonluk elde etmişti. Filenin Sultanları, dünya sıralamasında ise zirvede yer alıyor.

Ay-yıldızlı ekip için de havalimanı çıkışında coşkulu bir karşılama töreni düzenlendi. Törene; Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, sporcuların aileleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

BAŞKAN ÜSTÜNDAĞ: "ALMADIĞIMIZ TEK BİR KUPA KALDI"

Havalimanı çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Avrupa şampiyonası finalinde son dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonu olan Sırbistan’ı yendiklerini belirten Başkan Üstündağ, “Türk voleybolu adına gurur duyuyorum. Almadığmız tek bir kupa kaldı, o da olimpiyat şampiyonluğu. İnşallah bu takım olimpiyatta da derece alacak. Çok emek verdiler. Aylardır evlerinden uzaktalar, maratonumuz çok uzun bir maraton. Son dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonunu yenen bir takımla beraberiz. Bu ülkenin gururu olan takım, inanılmaz başarılar elde etti. İnanılmaz karakter ve duruş ortaya koydular, yılmadılar, son top bizim olsun dediler ve son topa kadar mücadele ettiler. Bizleri gururlandırdılar, gözyaşlarına boğdular. Tüm Türkiye Filenin Sultanları’nın yanında. Bizi yalnız bırakmayan bütün taraftarlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Filenin Sultanları’nın sıradaki hedefinin 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu vurgulayan Üstündağ, “Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatları’na gitmek ve orada derece elde etmek. Dün Türkiye tarihinde ilk kez bir takım sporunda Avrupa şampiyonluğu kazanarak, İstiklal maşımızı okutup, bayrağımızı göklere çektirdik. Bundan daha güzel, bundan daha gurur verici bir şey olacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

EDA ERDEM: "TÜM ÜLKEYİ ARKAMIZDA BİRLEŞTİRDİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar, "Cumhuriyetimizin 100. yılında bu yaz çok iyi bir sezon geçiriyor Filenin Sultanları. İkinci şampiyonluğumuz ile karşınızdayız. Tarih yazan ekibin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Aylardır evlerimizden uzaktayız. Tek bir amaç için uğraşıyoruz ama çok şükür Avrupa Şampiyonası'ndan da alnımızın akıyla çıktık. Çok mutluyuz. İlk günden beri çok inanmıştık. Saha içinde ve dışında çok iyi bir ekibe sahibiz. Bunu da sahaya yansıttığımız zaman neler olabileceğini göstermiş olduk. Sırbistan'la yoğun duygularla geçen bir maç oldu. Sonunda 3-2 kazanmayı bildik. Ülkeyi arkamızda birleştirdiğimizi görmek, dev ekranlarda insanların bizleri desteklediğini görmek inanılmaz güç veriyor. Çok teşekkür ediyoruz herkese" ifadelerini kullandı.

Sıradaki hedeflerinin olimpiyatlara katılmak olduğunu belirten Eda, "Sonrasında önümüzdeki sene Milletler Ligi ve olimpiyatlarda mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

CANSU ÖZBAY: "BU DAHA BAŞLANGIÇ"

Havalimanı çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan milli voleybolcu Cansu Özbay, “Tarihimizde ilk kez takım sporu olarak Avrupa şampiyonluğu yaşıyoruz. Birinci olduk. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk kadınları olarak tekrardan bayrağımızı en yukarıya çıkardığımız için çok gururluyum, çok mutluyum. Sadece biz gözüküyoruz ama bence bu çok uzun yıllardan gelen bir sistemle olan bir şey. O yüzden bizde desteği, emeği olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu daha başlangıç, inşallah çok daha güzel kupalar kazanacağız beraber” şeklinde konuştu.

DANİELE SANTARELLI: "BU MUHTEŞEM GÜN İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Havalimanı çıkışında basın mensuplarına konuşan A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, "İnanılmaz bir zafer. Çok mutluyuz. Mükemmel bir iş çıkaran oyuncularım ve ekibimle gurur duyuyorum. Şampiyonayı kazanmak oldukça zordu. Herkesle gurur duyuyorum. Türkiye'de herkesin bizimle birlikte mutlu olmasından mutluyum. Brüksel'deki atmosfer süperdi. Türkler her yerde. Bizi takip ettiler, desteklediler. Bazı anlarda bize yardım ettiklerini hissettim. Onlarla kutlamaktan son derece memnumum" cümlelerine yer verdi.

Santarelli, şampiyonluk kutlamalarında 'Erik Dalı' oynamasıyla alakalı ise, "İlk oynadığımdan daha iyiydi. İlki benim için şaka gibiydi. Bu eğlenceliydi. İkincisinde biraz zorladım" ifadelerini kullandı.

Sıradaki hedeflerinin 2024 Paris Olimpiyatları’na katılmak olduğunu da belirten İtalyan çalıştırıcı, "Olimpiyat elemeleri var. Oldukça önemli ve bunları geçmemiz lazım. Ondan sonra olimpiyat oyunlarını konuşmaya başlayabiliriz" diyerek sözlerini noktalandırdı.

Kaynak: TGRT Haber | İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...