Tgrt Haber
18 Ekim 2023 20:51 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 21:01

‘Filenin Sultanları’na ikinci Melissa Vargas geliyor! Aleksia Karutasu için geri sayım

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), devşirme sporcu Melissa Vargas’ın başarısının ardından VakıfBank Spor Kulübü forması giyen Aleksia Karutasu için de kolları sıvadı. Federasyon, 2022’de Türk vatandaşlığına geçen Romanyalı Karutasu’yu Ocak 2024’ten itibaren Milli Takım’da oynatmak için geri sayım yapıyor…

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
‘Filenin Sultanları’na ikinci Melissa Vargas geliyor! Aleksia Karutasu için geri sayım
Aleksia Karutasu,Melissa Vargas,Filenin Sultanları

‘Filenin Sultanları’ adıyla tanınan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı; TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın çabalarıyla başantrenörlüğe Daniele Santarelli’yi getirip, Melissa Vargas’a milli formayı giydirerek üst üste tarihi başarılara imza attı.

Milletler Ligi’ni kazanarak dünya 1 numarası olma unvanına erişen Ay-yıldızlılar; Avrupa Şampiyonası’nı da müzesine götürerek tarihimizde Avrupa çapında takım oyunlarındaki en büyük başarıyı elde etti.

Avrupa Şampiyonası’nda Melissa Vargas, performansıyla tarihi başarının mimarlarından olurken; Küba asıllı voleybolcunun başarısıyla birlikte devşirme sporcuların Milli Takımlara katılımı da yeniden gündeme geldi.

SIRA ALEKSIA KARUTASU’DA

2022’de Türk vatandaşlığına geçen Romanyalı voleybolcu Aleksia Karutasu, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın da radarında olan isimlerden. Üstündağ, Karutasu’nun Türk vatandaşlığına geçtiği dönemde yaptığı bir açıklamada, “Alexia şu an ülkemizde çok sevilen, başarılı bir sporcu. Kendisi de uzun süredir Türk vatandaşlığına geçerek oynamak istediğini belirtti. Uzun süren görüşmeler sonucunda süreç olumlu bir şekilde neticelendi. Türk voleyboluna hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE’NİN YARIŞMALARA ERİŞİMİ DAHA FAZLA”

Ülkesi Romanya’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karutasu ise Türk vatandaşlığına geçmesi hakkında, “Türkiye’yi seçtim çünkü insana her gün böyle fırsatlar sunulmuyor. Ayrıca, Türkiye’nin Romanya’dan çok daha fazla yarışmaya erişimi var. Romanya her zaman kalbimde kalacak; benim doğup büyüdüğüm ülke burası” açıklamasını yaptı.

KARUTASU İÇİN GERİ SAYIM!

Pasör çaprazı pozisyonunda oynayan Aleksia Karutasu için Ay-yıldızlı takım da geri sayım yapıyor. Son olarak ‘Filenin Sultanları’na katılmak için sabırsızlandığını belirten Karutasu, tecil süresinin dolmasının ardından, Ocak 2024 itibarıyla milli formayı resmi müsabakalarda giyebilecek.

ALEKSIA KARUTASU KİMDİR?

Voleybolcu Aleksia Karutasu 10 Haziran 2003’te Romanya’nın başkenti Bükreş’te dünyaya geldi. Hem annesi hem de babası basketbolcu olan Karutasu küçük yaşlarda sporla tanıştı. Henüz 13 yaşındayken Romanya Ulusal Ligi’nde ilk maçına çıkan genç voleybolcu Romanya U18 Milli Takımı’ndaki dikkat çeken performansının ardından VakıfBank Spor Kulübü’nden teklif aldı.

Profesyonel voleybol kariyerine Romanyalı takım CSM Bükreş’te başlayan Karutasu, Romanya Milli Takımı’nın U17 Balkan Şampiyonası kadrosunda yer aldı ve şampiyonada en iyi pasör çaprazı ödülüne layık görüldü. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...