Tgrt Haber
20 Ağustos 2021 17:09

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hangi ulaşım araçları ücretsiz?

30 Ağustos Zafer Bayramı’na sayılı günler kala “30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos’ta ulaşım ücretsiz mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor?” gibi soruların cevabı aranıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili detayları derledik.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hangi ulaşım araçları ücretsiz?
30 ağustos zafer bayramı,toplu ulaşım,resmi tatil

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında yurt genelinde kutlamalar yapılacak. Dolayısıyla bugünün resmi veya yarım gün tatil olup olmadığı merak ediliyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyetin kuruluşunda önemli bir payı olan Büyük Taarruz savaşının zaferle sonuçlanması sonrası her yıl kutlanmaya başlandı.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI HANGİ GÜN?

30 Ağustos günü, Türkiye'de resmî tatildir. Zafer Bayramı’nda başkent Ankara'da ve Ankara dışında gerçekleştirilen kutlama ve törenler, “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” ile düzenlendi. 30 Ağustos 2021 tarihi Pazartesi gününe denk gelmektedir.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi tatil olması ve uzun süren kısıtlamaların kaldırılması nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanacağı tahmin diliyor. Geçtiğimiz yıl Zafer Bayramı kısıtlamalar nedeniyle evde geçirilmişti. Vatandaşlar 30 Ağustos tatilinde sevdikleri ile buluşup hasret gidermenin planlarını yapıyor. İBB’nin denetimindeki toplu taşıma araçları, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ücretsiz hizmet verecek. Yolcular, İstanbulkart entegrasyonuna dahil tüm toplu taşıma araçlarına kartını okutarak ücretsiz yolculuk yapabilecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hangi ulaşım araçları ücretsiz?

30 AĞUSTOS’TA HANGİ ULAŞIM ARAÇLARI ÜCRETSİZ OLACAK?

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ücretsiz toplu taşıma araçları şu şekilde;

- İETT,

- Metrobüs,

- OTOBÜS AŞ (Havalimanı Otobüsleri Hariç),

- Özel Halk Otobüsleri,

- Şehir Hatları Vapurları,

- Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul’un yönettiği Tramvay,

- Metro,

- Füniküler,

- Tünel ve Teleferik hatları

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MARMARAY ÜCRETLİ Mİ?

30 Ağustos günü dışarı çıkacak olanlar genellikle Marmaray ulaşım aracının ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. 30 Ağustos’ta Marmaray ulaşımının ücretsiz olup olmayacağı ile ilgili bir karar bulunmuyor. Geçtiğimiz 15 Temmuz’da Marmaray yolcularına ücretsiz hizmet verilmişti.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hangi ulaşım araçları ücretsiz?

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI NASIL KUTLANIR?

Zafer Bayramı, 30 Ağustos günü saat 07.00’de başlar ve saat 24.00’te sona erer. Saat 12.00’de Başkent Ankara’da yirmi bir pâre top atışı yapılmaktadır.

Zafer Bayramı törenleri şu şekilde uygulanır:

a) Başkentte Zafer Bayramı törenleri;

Anıtkabir’e Cumhurbaşkanı tarafından çelenk konulur ve İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir. Daha sonra Cumhurbaşkanı tarafından Cumhurbaşkanlığında tebrikat kabul edilmektedir. Ardından Cumhurbaşkanı tarafından törene katılanların ve halkın bayramı kutlanır. İstiklal Marşı ile birlikte bayrağın göndere çekilmesini müteakip tören geçişi ve programda yer alan diğer faaliyetler gerçekleştirilir. Son olarak Zafer Bayramı resepsiyonu Cumhurbaşkanı tarafından verilir.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hangi ulaşım araçları ücretsiz?

b) Başkent dışında Zafer Bayramı törenleri;

Atatürk anıt veya büstüne mülki idare amiri (…) ve belediye başkanı tarafından çelenk konulur. Daha sonra Mahallin en büyük mülki amirliğine ait çelenk anıtın alt kaidesinin tam ortasına, (…) belediyeye ait çelenk ise soluna konulur. Çelenk konulduktan sonra İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilecektir. Mülki idare amiri beraberinde (…) belediye başkanı olduğu halde tebrikatı, ekli sayılı listede yer alan sıraya göre makamında kabul etmektedir. Daha sonra Mülki idare amiri tarafından, beraberinde (…) belediye başkanı olduğu halde, törene katılanların ve halkın bayramı kutlanır, İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir. Ardından tören geçişi mülki idare amiri (…) ve belediye başkanı tarafından şeref tribününden selamlanır. Programda yer alan diğer faaliyetler gerçekleştirilir. Son olarak Zafer Bayramı resepsiyonu vali tarafından verilir.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hangi ulaşım araçları ücretsiz?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...