Tgrt Haber
09 Nisan 2024 12:46 - Güncelleme : 09 Nisan 2024 12:52

Ailesinin gerçek olmadığını öğrendi! Dünyası başına yıkılan Olivia Maurel'den "Taşıyıcı anne" isyanı

Aile yapısını bozan bozan taşıyıcı anne uygulamasına, taşıyıcı anneden dünyaya gelen Olivia Maure savaş açtı. Maure, kadın ve çocuk haklarına aykırı olan taşıyıcı anne uygulamasının hemen yasaklanması için harekete geçti.

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr

1991 yılında Fransız bir çiftin ABD'nin Kentucky eyaletinde taşıyıcı anne üzerinden edindikleri Olivia Maure hayatı alt üst oldu. Ailesinin gerçek olmadığını öğrenen Maure, taşıyıcı anneden dünyaya geldiğini 2023 yılında öğrendi. Ailesinin gerçek olmaması Maure'de psikolojik travmaya neden oldu. Şimdilerde ise İtalya'dan başlayarak dünya genelinde taşıyıcı anne uygulamasının yasaklanması için savaş başlattı. 

DÜNYASI BAŞINA YIKILAN OLİVİA MAUREL'İN "TAŞIYICI ANNE" İSYANI

Avrupa'da birçok ülkede serbest olan taşıyıcı annelik, sağlık açısından oldukça tehlikeli bir uygulamadır. Öte yandan dünyaya gelen çocuklarda da psikolojik sorunlar ortaya çıkar. Ancak kazanç kapısı olarak bu yolu seçen birçok kadın var. Bu uygulamanın mağdurlarından biri olan  Olivia Maure, harekete geçti. 

Ailesinin gerçek olmadığını öğrendi! Dünyası başına yıkılan Olivia Maurel'den

İlk kez 2023 yılında taşıyıcı bir anneden dünyaya geldiğini öğrenen Olivia Maurel, mücadelesine İtalya'daki katolik kiliselerini de dahil etti. Hristiyanlık dininde de  uygun olmadığını söyleyen Maurel'in açıklamaları yürekleri burktu.

Ailesinin gerçek olmadığını öğrendi! Dünyası başına yıkılan Olivia Maurel'den

Yaşadığı şoku üzerinden atamadığını belirten genç kadın "Buna yönelik mücadeleye başlamamın üzerinden henüz bir yıl bile geçmedi ama taşıyıcı anneliğe karşı gerçekten bir duruş sergilemeye başladım. Çünkü bunun bir çocuğu ne kadar etkileyebileceğini biliyorum, çünkü ben bu yolla doğmuş biriyim. Aynı zamanda anneleri ve kadınları nasıl etkileyebileceğimi de biliyorum çünkü ben de bir kadınım ve bir anneyim. Dolayısıyla kadın hakları meselesi ve çocuk meselesi açısından bu uygulamayı yasaklamamız benim için önemli. Bu, çocukların alınıp satılmasıdır, bu da kadınların kiralanmasıdır ve çoğu durumda yoksul kadınlar buna başvuruyor. Örneğin Ukrayna'da, Kenya'da. Demek istediğim, dünya çapında bu yoksul kadınların kullanıldığını ve bazen de çok genç kadınların bebeklerini sattığını görüyoruz" şeklinde konuştu. 

Ailesinin gerçek olmadığını öğrendi! Dünyası başına yıkılan Olivia Maurel'den

DNA TESTİ HER ŞEYİ ORTAYA ÇIKARDI!

30 yıldır bulunduğu aileye ait olmadığını hisseden Maurel'in şüpheleri doğru çıktı. Maurel yaptırdığı DNA testiyle hayatının gerçeği ile karşılaştı. Fransa'da yasak olmasına rağmen ailelerin farklı ülkelerden alıp gelmesinin de bir an önce durdurulması gerektiğini ve taşıyıcı anneliğin meslek olmaması gerektiğini vurguladı.

Ailesinin gerçek olmadığını öğrendi! Dünyası başına yıkılan Olivia Maurel'den

Genç kadın Papa ile görüştü. Görüşme hakkında ise sözlerine bu cümlelerle devam etti;

"Nazikti, alçakgönüllüydü, taşıyıcı anneliği anlamış ve konuyu çok iyi biliyordu. Dünya çapında bazı karar vericilerle tanıştık ve birçoğu taşıyıcı anneliğin ne olduğunu bilmiyordu ama Papa biliyordu. Bizi desteklediğini söyledi ki buna çok minnettarım. Bunu, dünya çapında yasaklamaya çalışmamızın önemli bir çalışma olduğunu söyledi." ​​​​​​​

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...