Tgrt Haber
10 Ağustos 2021 14:43

Mehmetçik yangında mahsur kalan anne köpek ve yavrularını kurtarıp özür diledi

Muğla'da günlerdir devam eden orman yangınları içimizi yaksa da zaman zaman duygusal ve güzel anlara da tanık oluyoruz. Günlerdir bölgede kapalı kalan ve doğum yaptıktan sonra bağlı olduğu için yavrularını besleyemeyen bir köpek, bölgedeki askerler tarafından kurtarıldı. Askerin köpekten özür dilediği anlar ise herkesi duygulandırdı.

Mehmetçik yangında mahsur kalan anne köpek ve yavrularını kurtarıp özür diledi
köpek,yangın,orman yangını,muğla

Ülkemizde günlerdir devam eden orman yangınları tüm vatandaşların yüreğini dağladı. Zaman zaman duygusal anlara da tanıklık edilen yangından yine 'insanlık ölmemiş' dedirten görüntüler ortaya çıktı. Yangın esnasında canını kurtarmak için evlerini apar topar terk eden bir ailenin bağlı kalan köpeği ve yavrularının yardım çığlıklarını duyan askerler, gerçekleştirilen operasyonlarla can dostlarımızı kurtardı. Kameralara yansıyan olayda anne köpek ve yavrularının durumu herkesi duygulandırdı.

Muğla ve Aydın’da günlerdir devam eden orman yangınları, sadece ormanları değil insanları ve masum hayvanları da olumsuz etkiledi. Yatağan ilçesine bağlı kırsal köyde görev yapan jandarma ekipleri, bir evin kenarındaki taş duvarın içinde yavru köpek inlemesi duyunca hemen seferber oldu.

KUMANYALARI BİR ÇIRPIDA BİTİRDİ

Bölgeye gelen askerler, önce duvarı dikkatli bir şekilde yıkıp taşların arasındaki yavru köpeği kurtardı. Ardından bağlı olduğu için yangından kaçamayan anne köpek ve yavrularını arama çalışmalarına başladı. Başarıyla tamamlanan operasyonun ardından günlerdir aç olan anne köpeği kumanyaları ile doyuran asker, köpeğin yavrularını emzirmesine de yardımcı oldu.

Yangından şans eseri kurtulan anne köpek askerin kumanyalarını bir çırpıda bitirmesi, köpeğin uzun süredir aç ve susuz olduğunu gösterirken başarılı bir operasyonla kurtarılan anne köpek ve yavruları Türk askerinin dikkati ve duyarlılığnı bir kez daha gözler önüne serdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...