Tgrt Haber
15 Kasım 2021 16:50

'Garson kızlardan Arap müşterilere özel muamele' olayında yeni gelişme! İşletmeci ilk kez konuştu

İstanbul Kadıköy'de 'Arap müşterilere özel muamele' başlığıyla sunulan ve Türk garson kızların, Arap müşterileri elleriyle beslediği görüntülere ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu restoranın sahibi, kadınlardan özür dileyerek yaptığı açıklamada, müşterilerin Arap değil Türk ve videodaki kadının da garson değil müşteri olduğunu söyledi.

'Garson kızlardan Arap müşterilere özel muamele' olayında yeni gelişme! İşletmeci ilk kez konuştu
arap turist,,müşteri,,garson,,restoran,,işletmeci,

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan bir işletmede çekilen görüntüler, sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. Bir garson kadının Arap müşterilere kendi elleriyle yemek yedirdiği öne sürülen videoda, söz konusu işletmenin sahibi sessizliğini bozdu. Tüm kadınlardan özür dileyen işletmec Mazlum Toğçu, olayla bir ilgileri olmadığı halde özellikle sosyal medyada linç, küfür ve tehditlere maruz kaldıklarını belirtti.

ARAP DEĞİL TÜRK, GARSON DEĞİL MÜŞTERİ

Şirketten yapılan açıklamada videoyu çekerek yayımlayan kişilerin, reklam yapmak isteyen işletmeciler değil TikTok fenomenleri olduğu, videoda görülen kişilerin ise Mustafa Yabaş ve Nazal Tutal  isimli kişiler oldukları belirtildi. Mustafa Yabaş’ın Arap değil Türk olduğunun altı çizilen açıklamada, Nazal Tutal’ın ise garson değil mekanın müşterisi olduğu ifade edildi.

Şirketten yapılan açıklamada videoyu çeken kişilerin işletme değil Tiktok fenomenleri olduğu ortaya çıktı. Söz konusu kişilerin  Mustafa Yabaş ve Nazal Tutal olduğu öğrenildi. Arapların geleneksel kıyafetini giyinen  Mustafa Yabaş’ın Arap değil Türk, Nazal Tutal’ın ise garson değil mekanın müşterisi olduğu belirtildi.

"İŞLETMEMİZ HEDEF GÖSTERİLDİ"

MedyaTava'nın haberine göre, İşletmesinin kötü niyet kurbanı olduğunu belirten işletme yöneticisi Mazlum Toğçu, “08/11/2021 tarihinde Öz Ciğerci Abe Kadıköy şubemize gelen Mustafa Yabaş ve Nazan Tutal isimli sosyal medya fenomenlerinin çekmiş olduğu video kısa sürede gündem oldu. Video içeriğinde Arapların geleneksel kıyafetini giyen Mustafa Yabaş’ın arkadaşı Nazan Tutal tarafından yedirilip içirildiği görülmektedir. Sosyal medyada yayımlanan video ile ilgili kısa sürede çok fazla paylaşım ve yorum yapılmıştır. Yapılan paylaşım ve yorumlarda işletmemiz hedef gösterilmiş ve kadını aşağılamakla suçlanmıştır” dedi.

"ÇOĞU MEKANDA BU TARZ PAYLAŞIMLARI VAR"

 

“Yıllardır kaliteli bir şekilde müşterilerimize hizmet veriyoruz” diyen Mazlum Toğçu, şu ifadeleri kullandı:

"Basında çıkan haberlerde sanki firmamızda çalışan kadınlar gelen müşterilere elleriyle yemek yedirip bir şeyler içirdiği, hizmet verdiği şeklinde bir haber ve paylaşımlar yapılmıştır. İşletmemizi bu şekilde karalayan bu yalan haber ve paylaşımların altında işletmemizin marka değerine saldıran, işletmemize, ortaklarına ve diğer bir kısım çalışanlarımıza hakaretvari yorumlar yapılmıştır. Söz konusu videodaki oynayan fenomenler Mustafa Yabaş ve Nazan Tutal gittiği çoğu mekânda benzer içerikte videolar çekmektedir. Yabaş’ın ve Tutal’ın sosyal medya hesapları incelendiğinde bu şekilde videolarının olduğu tespit edilip gerçek net bir şekilde anlaşılacaktır."

KADINLARA ÖZÜR

Mazlum Toğçu, “Özellikle sosyal medyandan ağır linçe, küfre ve tehdide maruz kaldık. Olayın bizimle bir ilgisi olmamasına rağmen böyle bir olayın içinde ismimizin yer almasından dolayı bizi sevenlerden ve tüm kadınlardan özür diliyoruz” şeklinde konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...