Tgrt Haber
18 Ekim 2021 13:20

Bir garip boşanma davası: Kocanın dedikodusunu yapmak ağır kusur

Yabancı uyruklu bir kadın Türk eşinin kendisine Türk adetlerini bilmediği gerekçesiyle şiddet uyguladığını iddia etti. Hatta sırf bu nedenle aşağıladığını öne sürdü. Sonrada soluğu mahkemede aldı. Üç ayrı mahkemeden farklı kararlar çıktı. Son sözü söyleyen Yargıtay nafaka ve tazminat kararını iptal etti.

Bir garip boşanma davası: Kocanın dedikodusunu yapmak ağır kusur
yargıtay,,dava,,boşanma,,nafaka,

Türk adetlerini bilmediği gerekçesiyle şiddet gördüğünü iddia etti. Sonra da Türk eşine boşanma davası açtı.

İlginç olay İstanbul'da yaşandı. Yabancı uyruklu bir kadın, "Eşim Türk geleneklerini bilmediğim gerekçesiyle beni aşağılıyor" diyerek Türk eşine boşanma davası açtı. Bir adım öteye giderek sırf bu nedenle şiddet gördüğünü belirtti.

Türk eş ise işin aslının öyle olmadığını savundu. Karısının yemek yapmadığını, takma isimle kart bastırıp erkeklere masaja gittiğini, hatta üçüncü kişilere kendisinin cinsel yönden yetersiz olduğunu söylediğini iddia ederek küçük düşürüldüğünü savundu.

Yerel mahkeme boşanma davasında Türk eşi ağır, yabancı uyruklu kadını ise hafif kusurlu buldu. Yabancı uyruklu kadına tazminat ve nafaka verilmesine hükmetti. Türk eş istinaf mahkemesine gitti. Başvurusu reddedilince dava Yargıtay'a taşındı.

YARGITAY “AĞIR KUSUR” DEYİP İPTAL ETTİ

Yargıtay, Türk eşin cinsel yönden küçük düşürüldüğü tespitini yaptı. Bu duruma "ağır kusur" dedi. Yabancı eşe verilen nafaka ve tazminat kararı iptal edilsin dedi. Yerel mahkemenin kararını da bozdu. 

Yüksek mahkeme, tazminata esas olan fiilin ağırlığı ile hakkaniyet kuralları dikkate alınarak erkeğe uygun miktarda manevi tazminata hükmedilmesi gerektiği belirterek dava dosyasını, ilgili mahkemeye gönderdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...