Tgrt Haber
13 Ağustos 2021 18:23

Bozkurt'ta inanılmaz görüntüler: Sel tsunami gibi geldi, köprü felaketi katladı

Batı Karadeniz'i vuran sel felaketi, Kastamonu’nun Bozkrut ilçesini adeta haritadan sildi. Şehrin ortasından geçen Ezine çayının üzerindeki köprüler, tomrukları sürükleyen sele adeta set oldu. Köprülerden taşan sel suları şehrin içine dağıldı. Evleri, işyerlerini bastı. Daha önce Rize ve Artvin’deki felaketleri tetikleyen kemersiz, düz köprüler Bozkurt’un da kabusu oldu.

Bozkurt'ta inanılmaz görüntüler: Sel tsunami gibi geldi, köprü felaketi katladı
Kastamonu,Bozkurt,Ezine çayı,sel

Kastamonu, Sinop, Bartın’ı vuran sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Ölü ve kayıp sayısı her geçen saat artarken, bölgedeki arama kurtarma çalışmaları da kesintisiz sürüyor. Sel nedeniyle çöken binaların enkazında kayıp yakınlarının bekleyişi de sürüyor. Bölgeyi vuran selden en çok etkilenen Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde ise tablo daha da ağır. Kayıp sayısı konusunda resmi bir açıklama beklenirken, birçok vatandaşın kayıp başvurusu yaptığı bilgisi geliyor. Bozkurt’ta bilançonun ağır olmasının en büyük nedeni ise ilçeyi boydan boya geçen Ezine Çayı üzerindeki köprüler oldu. 

Bozkurt'ta inanılmaz görüntüler: Sel tsunami gibi geldi, köprü felaketi katladı

KÖPRÜLER BARAJ GİBİ SELİ TUTTU

Daha önce Rize Artvin gibi Doğu Karadeniz’deki felaketlerde, sel sularına set olan ve yıkılan köprüler, Bozkurt’ta da aynı etkiyi yaptı. Vatandaşların çektiği görüntülerde tomrukları sürükleyerek gelen sel, köprülerin ‘set’ etkisi nedeniyle ilçenin içine yayılarak evleri ve işyerlerini bastı. Bir çok kişi, şehrin içine ilerleyen sel sularına hazırlıksız yakalandı. 

Bozkurt'ta inanılmaz görüntüler: Sel tsunami gibi geldi, köprü felaketi katladı

Şehrin içine dağılan ve yer yer 2 metreyi bulan sel suları, bodrum katları doldurdu. Seyir halindeki otomobilleri sürükledi.

Selin ilk anlarda şehrin içine nasıl dağıldığını ortaya koyan yeni görüntülerde, köprülerin faleketin boyutunu nasıl katladığı net şekilde görüldü. Tsunami gibi gelen sel sularının getirdiği tomruklar köprülere takıldı. Taşan sular ise şehrin içine yayıldı. O anlar kameraya böyle yansıdı: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede yaptığı açıklamada sel sularına set olan köprüler yerine Osmanlı tarzı, kemerli köprüler yapılması gerektiğine işaret etti. Daha önce de Rize ve Artvin’deki sel felaketlerinde aynı dere üzerindeki yeni köprüler sel sularına set oluşturmuştu.

Aynı dere üzerinde bulunan asırlık Osmanlı köprüleri ise sel sularının geçişine izin verirken, dimdik ayakta kalmıştı. 

Bozkurt'ta inanılmaz görüntüler: Sel tsunami gibi geldi, köprü felaketi katladı

Artvin'in Arhavi ilçesindeki kesme taş mimarisiyle yapılan tarihi kemerli Çifte Köprüler, Temmuz ayındaki selde dimdik ayakta kalmıştı. Düz köprüler ise hem sel sularına set olmuş, hem de yıkılmıştı. Hatat aynı dere üzerinde tarihi köprülerin yanına sonradan yapılan yeni köprüler selden zarar görürken, çifte köprülerin etkilenmemesi dikkat çekmişti. 

Arhavi ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Arılı ve Küçükköy yol ayrımında bulunan ve birbirine dik gelecek şekilde iki köprüden meydana gelen tek gözlü ve kemerli Çifte Köprüler sel sularında hiçbir hasar görmemişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...