Tgrt Haber

Bugün hava nasıl olacak? 8 Şubat Perşembe Türkiye geneli hava durumu

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
08 Şubat 2024 08:07 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 09:07
Bugün hava nasıl olacak? 8 Şubat Perşembe Türkiye geneli hava durumu
,

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, 8 Şubat 2024'te Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı olacak.8 Şubat Perşembe Türkiye geneli hava durumu ve detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, 8 Şubat 2024'te Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı olacak.

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, 8 Şubat 2024 Cumartesi günü Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olarak bekleniyor. Ülkemizin bazı bölgelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor. Ancak Marmara'nın güneybatısı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) bekleniyor.

UYARILAR: ÇIĞ TEHLİKESİ VE KUVVETLİ RÜZGAR

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Bu bölgelerde bulunan eğimli ve kar örtüsüne sahip alanlarda dikkatli olunması önem taşıyor. Ayrıca Marmara'nın güneybatısı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgarlar beklendiğinden, olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

TÜRKİYE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarında yağmur ve sağanak, zamanla gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile Uşak ve Kütahya çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Akdeniz Bölgesi: Çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya ve Isparta çevrelerinde yağmur ve sağanak, Toroslar mevkisinde karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Eskişehir ve Kırşehir çevreleri ile Ankara'nın güney kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Sabah ve gece saatlerinde ise pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek. Ayrıca bölgenin doğusunun dağlık ve kar örtülü alanlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri: Çok bulutlu, Tunceli, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Bölgenin genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, halkı olası olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...