Tgrt Haber

Çanakkale'de korkutan orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor.

07 Temmuz 2023 16:20 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 16:28
Çanakkale'de korkutan orman yangını:  Havadan ve karadan müdahale sürüyor.
çanakkale,yangın,orman

Yaz aylarının gelmesiyle Türkiye'nin farklı noktalarından orman yangını haberleri peş peşe gelmeye başladı. Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde çıkan orman yangınına çok sayıda ekip müdahale ediyor.

Yaz aylarının gelmesiyle berabe orman yangınları için birçok tedbir alınmaya başlandı. Geçtiğimiz gün Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde çıkan yangının ardından bugün de Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. 

Yangını farkeden köylüler, durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.


Güreci köyündeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye 4 yangın söndürme helikopteri, 2 uçak, 15 arazöz, 2 dozer, 7 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı ve çok sayıda personel ile çevre belediye ve kurumlara ait ekipler yönlendirildi.

Çanakkale'de korkutan orman yangını:  Havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale sürüyor.

DENİZLİ'DE EKİPLER TEYAKKUZA GEÇTİ

Türkiye genelinde orman yangını ihtimallerine karşı denetimler sıklaşırken Denizli’de de  yangınlar tedbirleri çerçevesinde polis ekipleri denetimlere başladı.

Çanakkale'de korkutan orman yangını:  Havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Ani bastıran sıcakların ardından Türkiye’nin tüm illerinde olduğu gibi Denizli’de de orman yangınlarının önüne geçmek için alınabilecek tüm önlemler masaya yatırıldı. Bu çerçevede Ormanlık alanlarda ve çevresinde belli zamanlarda konuşlanan ekipler, sorgulama yaparak vatandaşları bilinçlendirmeyi ihmal etmedi. Aynı zamanda ormanda olası aksiliklere karşıda gelen ihbarlar hızlıca değerlendirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...