Tgrt Haber
11 Ocak 2022 15:35

Çanakkale'de 5 kişinin öldüğü kazada tır şoförünün ifadesi ortaya çıktı

Çanakkale'de 5 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında, tır sürücüsü Taha Kurtoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı. Hız kadranının 230'da takılı kaldığının ortaya çıkmasının ardından tır şoförü, "Sağa doğru kaçmak isterken, çok kısa bir süre içerisinde otomobil tıra çarptı" dedi.

Çanakkale'de 5 kişinin öldüğü kazada tır şoförünün ifadesi ortaya çıktı
çanakkale,,tır şoförü,,trafik kazası,

Çanakkale Biga'da 3'ü kız üniversite öğrencisi olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında, otomobilin arkadan çarptığı tırın şoförü Taha Kurtoğlu'nun fadesi ortaya çıktı. Kazadaki hız kadranının 230 kilometrede takılı kaldığı ve otomobilin sürücüsü Birkan Gugul'un ehliyetine el konulduğu bilgilerinin ardından tır şoförü de aracın hızının yüksek olduğunu doğruladı. Kurtoğlu, "Ana yola çıktığım sırada sol dikiz aynasından bir otomobilin ışığını gördüm. Sağa doğru kaçmak isterken, çok kısa bir süre içerisinde otomobil tıra çarptı" dedi.

Çanakkale'de 5 kişinin öldüğü kazada tır şoförünün ifadesi ortaya çıktı
İlknur Arslan (sağda) ve Eda Ertekin (solda)

ÇARPTIĞI TIR BARİYERLERE ÇARPARAK DURABİLDİ

Kaza, önceki gece Biga-Çanakkale karayolunun 15’inci kilometresinde Balıklıçeşme köyü yakınlarında bir benzin istasyonu önünde meydana geldi. Çanakkale yönünden Biga istikametine giden Birkan Gugul idaresindeki 17 LJ 929 plakalı otomobil, ilçeye 15 kilometre mesafede bulunan bir akaryakıt istasyonundan Biga istikametine gitmek üzere anayola çıkan 31 DM 094 plakalı tıra çarptı. Kaza sonrası otomobilin hız kadranı 230 kilometrede takılı kaldı. Tır ise bariyerlere çarparak durabildi.

Çanakkale'de 5 kişinin öldüğü kazada tır şoförünün ifadesi ortaya çıktı
Damla Aytaş (sağda), Birkan Gugul (ortada) ve Hasan Tahsin Ergün (solda)

3'Ü ÖĞRENCİ, 1'İ İŞ İNSANI, 1'İ BELEDİYE BAŞKANININ OĞLU

17 LJ 929 plakalı otomobil içerisinde bulunan 3 kızın Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde öğrenci, araç sürücüsü Birkan Gugul’un Biga'da market sahibi, Hasan Tahsin Ergün’ün (28) ise Gümüşçay eski belediye başkanlarından Tamer Ergün’ün oğlu olduğu öğrenildi. Üniversite öğrencileri Damla Aytaş’ın (20) İstanbul’a, İlknur Arslan’ın (22) Aydın’a ve Eda Ertekin'in (20) cenazesi ise Tekirdağ’a gönderildi.

Çanakkale'de 5 kişinin öldüğü kazada tır şoförünün ifadesi ortaya çıktı

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Jandarma tarafından gözaltına alınan tır sürücüsü Taha Kurtoğlu, tamamlanan işlemlerinin adından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Kurtoğlu’nun ifadesinde, "Akaryakıt istasyonundan ana yola çıktığım sırada sol dikiz aynasından bir otomobilin ışığını gördüm. Sağa doğru kaçmak isterken, çok kısa bir süre içerisinde otomobil tıra çarptı. Çok üzgünüm" dediği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...