Tgrt Haber
22 Ekim 2021 14:50

Mağdurlar arasında Canan Karatay da vardı! Dolandırıcı şebekesi yeniden yakalandı

Muğla'da 80 yaşındaki bir vatandaşı hesaplarının FETÖ tarafından ele geçirildiği yalanıyla kandırıp 9,5 kilo altınını alan dolandırıcı şebekesi, düzenlenen operasyonla çökertildi. Aynı şebekenin 2013 yılında da Canan Karatay'ı da telefonla dolandırdığı ortaya çıktı.

Mağdurlar arasında Canan Karatay da vardı! Dolandırıcı şebekesi yeniden yakalandı
canan karatay,,dolandırıcı,,muğla,

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, 80 yaşındaki vatandaşı cep telefonundan arayıp kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olarak tanıtıp banka hesaplarının FETÖ tarafından ele geçirildiği yalanıya yaşlı adamın 9,5 kilo altınını alan dolandırıcılar yakayı ele verdi. Adana ve Marmaris'te düzenlenen operasyonla yakalanan şüphelilerin 2013 yılında İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ı da telefonla dolandırdığı öne sürüldü.

Alınan bilgiye göre, dolandırıcılık şebekesi üyeleri 8 Ekim’de Marmaris’te yaşayan 80 yaşındaki İ.C.’yi telefonla arayarak kendilerini MİT mensubu olarak tanıttı. Dolandırıcılar, yaşlı vatandaşa banka hesaplarının ve evdeki ziynet eşyalarının tehlikede olduğunu belirterek eve gelecek ekiplere altınlarını teslim etmesini ve güvenceye alacaklarını belirttiler.

Mağdurlar arasında Canan Karatay da vardı! Dolandırıcı şebekesi yeniden yakalandı
Şebeke, oluşturulan sivil ekip tarafından kıskıvrak yakalandı.

300 BİN LİRA VURGUN YAPACAKKEN YAKALANDI

Dolandırıcılık şebekesinden A.Ç ve H.D. Marmaris’e gelerek 80 yaşındaki İ.C.’nin 9,5 kilo altınını alarak kayıplara karıştı. Yine Marmaris'te 2013 yılında Canan Karatay'ı dolandıran şebeke üyelerinden M.K. ve İ.A. Marmaris’te F.K.K. isimli vatandaşı 300 bin lira dolandırma girişiminde bulunurken yakalandı.

SİVİL EKİP OLUŞTURULDU

Dolandırıcılık olayının ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Marmaris Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri şüphelilerin yakalanması için sivil ekip oluşturdu. Ekipler bölgedeki güvenlik kameralarını tek tek inceleyerek şüphelileri tespit etti.

Mağdurlar arasında Canan Karatay da vardı! Dolandırıcı şebekesi yeniden yakalandı
Şüpheliler Marmaris Adliyesine sevk edildi.

CANAN KARATAY DA TONGAYA DÜŞTÜ

Marmaris Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararı sonrası operasyon için düğemeye basılırken, sivil ekipler Adana’da A.Ç. ve H.D. isimli şüphelileri düzenlenen operasyon ile gözaltına aldı. F.K.K. isimli vatandaşı dolandırmak isteyen ve 2013 yılında Canan Karatay'ı dolandıran M.K ve İ.A ise Marmaris’te gözaltına alındı.

Şüpheliler Muğla Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Marmaris Adliyesine sevk edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...