Tgrt Haber

Çin’e dava açan avukat koronaya yenildi

22 Kasım 2021 20:29
Çin’e dava açan avukat koronaya yenildi
koronavirüs,,çin,,dava,

Koronavirüsün ilk ortaya çıktığı Çin’e yönelik tazminat davası açarak hafızalara kazınan Ankara Barosu avukatlarından 37 yaşındaki Melih Akkurt koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti.

13 Mayıs 2020’de meslektaşı Selenay Kurt ile koronavirüsün ilk ortaya çıktığı yer olan Çin'e yönelik tazminat davası açan 37 yaşındaki Melih Akkurt’tan kötü haber geldi. Ateş ve nefes darlığı şikayetleri üzerine hastaneye kaldırılan Akkurt, yaklaşık bir haftadır tedavi görüyordu. Yapılan müdahalelere rağmen Akkurt, kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu. Akkurt'un cenazesi, Kızılcahamam Beşkonak Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedildi.

AÇTIĞI DAVAYI KAMUOYU İLE PAYLAŞMIŞTI

O dönemde açıklamalarda bulunan Avukat Akkurt, “İlk davamızı dün Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Çin Halk Cumhuriyeti'ne açtık. Söz konusu tazminat davalarında işletmelerin cirosundan genel giderler çıktıktan sonra ortaya çıkan kârdan şirketlerin kapalı kaldığı dönemdeki zararlarının kâr mahrumiyeti kıstasları çerçevesinde değerlendirilerek tazminatlarının ödenmesini talep ettik. Söz konusu davaları kazandığımızda Çin’in ülkemizdeki ve uluslararası dolaşımdaki değerleri üzerinden tahsilat yapmayı hedefliyoruz. Örneğin bir ticari işletmenin 2 ay kapalı olduğunu düşünelim. Geçtiğimiz yıldaki 2 aylık dönemdeki cirolarına bakılacak. Cirolarından genel giderler, personel giderleri çıkarıldıktan sonra ortaya çıkan tutar kâr olarak belirlenecek ve bu kârdan mahrum kalındığı için mahrum kalınan dönemler doğrultusunda tazminat hesaplanacak." demişti.

Çin’e dava açan avukat koronaya yenildi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...