Tgrt Haber

Dedektörle 2,6 kilogram külçe altın buldu, hayatı baştan sona değişti

29 Mart 2023 13:55 - Güncelleme : 29 Mart 2023 14:03
Dedektörle 2,6 kilogram külçe altın buldu, hayatı baştan sona değişti
Altın,ons altın

Avustralya’da bir kişi metal dedektörü ile 130.000 Euro değerinde 2,6 kilogram külçe altın buldu. 

Avustralya’da kimliği belirsiz bir kişi, bir kişi metal dedektörü ile 2,6 kilogram külçe altın  buldu.  130.000 Euro değerindeki külçe altını görenler şaşkınlığını gizleyemedi.  Avustralyalı isimsiz adam, bütçe metal detektöründen başka bir şey kullanmadan 2,6 kg'lık külçe altın çıkardı. Külçe, Avustralya’daki Victoria'nın Bendigo, Ballarat ve St Arnaud arasındaki 'Altın üçgen' diye ifade edilen alanda keşfedildi. Bu alan, birçok altın avcısı arasında çok popüler bir yer olarak biliniyor. Kimliği belli olmayan kişinin "Hayat değiştiren parçalardan biri. Onu elime aldığımda ağzım açık kaldı" dediği öğrenildi. 

Dedektörle 2,6 kilogram külçe altın buldu, hayatı baştan sona değişti

75 MİLYON ONS ALTIN DAHA VAR 

Victorian Jeolojik Araştırması, yerde 75 milyon ons kadar altının kaldığını söylüyor. Ancak çarpıcı bulguya rağmen Altın Üçgeninde çoğu altın arayıcısı için altın bulmak şans olarak değerlendiriliyor. 

Victoria Madenciler ve Madenciler Derneği Başkan Yardımcısı John Garcia, 2.6 kg'lık külçenin bulunduğu aynı zeminde kazı yaparken düzenli olarak 7 gram büyüklüğünde parçalar bulduğunu söyledi.

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...