Tgrt Haber

Dikenli teller altında eziyet! Meksika-ABD sınırında göçmenler geri itiliyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Aralık 2023 20:45 - Güncelleme : 24 Aralık 2023 10:59
Dikenli teller altında eziyet! Meksika-ABD sınırında göçmenler geri itiliyor
mülteci,göçmen,abd,

Meksika ile ABD arasındaki sınırını geçen göçmenler Meksika'ya geri gönderiliyor. Göçmenlerin sınırda zorlu bekleyişi devam ediyor.

Yüzlerce kişi daha iyi bir yaşam arayışıyla yasa dışı yollardan ABD’ye geçmek amacıyla Meksika'nın Ciudad Juarez kentinden ABD sınırını geçmeye çalışıyor.

Teksas eyaletinin göçmenlik yasalarını sıkılaştırmaya hazırlanması nedeniyle de, yasalarda önemli değişiklikler yapılmadan önce sınırı geçmek isteyen göçmenlerin sayısında artış yaşandığı gözlemlendi.

MEKSİKA’YA GERİ GÖNDERİLDİ

Göçmenlerin sınırda zorlu bekleyişi devam ederken ABD'ye giren göçmenler Ulusal Muhafızlar tarafından diz çöktürdü ve sonrasında dikenli teller altında Meksika'ya geri gönderildi.

ABD sınırında göçmenlere eziyet!

ŞANSLILAR DA VAR

Öte yandan yüzlerce kişi daha iyi bir yaşam arayışıyla yasa dışı yollardan ABD’ye geçmek amacıyla Meksika'nın Ciudad Juarez kentinden ABD sınırını geçmeye çalışıyor. Göçmenlerin sınırda zorlu bekleyişi devam etti. Aralarında sınırı geçen nadir de olsa şanslı göçmenler de bulunuyor.

SIĞINMA İŞLEMİNİ BEKLİYORLAR

Bir diğer göçmen rotası da Kaliforniya. ABD-Meksika sınırını geçerek Kaliforniya eyaletine gelen göçmenler, Jacumba Hot Springs Çölü'nde derme çatma çadırlarda ABD Sınır Devriyesi tarafından sığınma işlemlerinin gerçekleştirilmesini bekliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Eser Can 12 Mart 2022 19:02

18 mart 1974 gece 12 doğdum

Sonraki Haber Yükleniyor...