Tgrt Haber

Doğu beyaza büründü! Kar ve buzlanma trafiği tıkadı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
05 Aralık 2022 10:31 - Güncelleme : 05 Aralık 2022 12:11
Doğu beyaza büründü! Kar ve buzlanma trafiği tıkadı
kar,yağış,Kars,,Trabzon

Havaların soğumasıyla birlikte özellikle Doğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar etkili oldu. Baburt'ta Trabzon sınırına yakın bölgedeki yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken Kars'ta kar ve buzlanma nedeniyle tır ve araçlar yolda kaldı.

Aralık ayına girilmesiyle Türkiye'de soğuk havalar etkisini göstemeye başladı. Doğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Karadeniz Bölümü'nün güney kesimlerinde kar yağışı görülmeye başlandı. Aralık ayına girilmesine rağmen karın düşmediği Bayburt'un Trabzon sınırına yakın yaylalar, kar yağışıyla beyaza büründü. Kars'ta ise kar ve buzlanma nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşandı.

ARAÇLAR İLERLEYEMEDİ BİR ŞERİT KAPATILDI

Kars-Iğdır kara yolunda, buzlanma nedeniyle bazı araç ve tırlar Ölçülü köyü mevkisinde yolda kaldı. Polis ekiplerince alınan güvenlik önlemlerinin ardından tırların ilerleyemediği bölgedeki yolun bir şeridi ulaşıma kapatıldı. Polis ekiplerinin ardından Karayolları ekipleri tarafından yolda kar küreme ve tuzlama çalışması yürüttü.

Doğu beyaza büründü! Kar ve buzlanma trafiği tıkadı

BAYBURT'TA YAYLALAR BEYAZA BÜRÜNDÜ

Baburt kent merkezine kar yağmamasına rağmen Aydıntepe ilçesine bağlı Trabzon sınırındaki yaylalar beyaza büründü. Gece saatlerinde eksi dereceleri gören Aydıntepe'ye bağlı Dumlu köyünde kar yağışı etkili oldu.

Doğu beyaza büründü! Kar ve buzlanma trafiği tıkadı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...