Tgrt Haber
13 Ekim 2021 12:28

Doktor ve eczacılara yeşil reçete operasyonu: 26 gözaltı

İzmir'de zehir tacirlerine yönelik düzenlenen 'yeşil reçete' operasyonunda 808 Pregabalin etken maddeli ilaç ele geçirildi. Operasyonda aralarında doktor ve eczane sahiplerinin de yer aldığı 26 şüpheli gözaltına alındı.

Doktor ve eczacılara yeşil reçete operasyonu: 26 gözaltı
YEŞİL REÇETE,,UYUŞTURUCU,,İZMİR,,OPERASYON,

İzmir'de zehir tacirlerine yönelik geniş kampsamlı operasyon düzenlendi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, zehir tacirlerinin uyuşturucu bağımlısı olup da uyuşturucu maddelere ulaşamayan kişilere yeşil reçeteye tabi psikiyatri haplarının satıldığı bilgisi üzerine harekete geçti.

DEDEKTİF GİBİ ÇALIŞTILAR

Yaklaşık 3,5 ay boyunca teknik ve fiziki takibi sürdüren ekipler, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda 8 ilçede 199 jandarma personelinin katılımıyla belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Operasyon kapsamında adreslerde yapılan aramalarda 808 adet Pregabalin etken maddeli ilaç, 7 bin 78 adet reçete, 2 bin 42 adet kimlik fotokopisi, 1 adet para sayma makinesi, çok sayıda dijital materyal ve belge ele geçirildi.

Doktor ve eczacılara yeşil reçete operasyonu: 26 gözaltı

ŞÜPHELİLER ARASINDA DOKTOR VE ECZACILAR DA VAR

Operasyon kapsamında suç örgütü üyesi olduğu değerlendirilen 2 doktor, 7 eczane sahibi, 11 eczane çalışanı, 1 doktor çalışanı, 1 doktor eşi ve 4 irtibatçı/satıcı olmak üzere toplam 26 şüpheli gözaltına alındı.  Sorgulanmak üzere jandarmaya götürülen şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...