Tgrt Haber
18 Ekim 2021 11:54

Ülke ülke gezdi, doktorlar yaşamaz dedi! Rahime bebek şifayı Türkiye'de buldu

Halk arasında balık pulu hastalığı olarak bilinen cilt hastalığı ile dünyaya gelen 3 yaşındaki Azerbaycanlı Rahime bebek, doktorların 'uzun süre yaşamaz' demesine rağmen hayata tutunmayı başardı. Mersin'de 45 gündür kendisine uygulanan tedaviye cevap veren bebek, iyileşme sürecine girdi.

Ülke ülke gezdi, doktorlar yaşamaz dedi! Rahime bebek şifayı Türkiye'de buldu
mersin,,balık pulu,,iktiyozis,,hastalık,

Mersin’in Silifke ilçesinde tedavi gören Rahime bebek, halk arasında balık pulu hastalığı olarak bilinen ve nadir görülen deri hastalığı iktiyozis hastası olarak dünyaya geldi. 3 yaşındaki Rahime Ceyhun için 'çok uzun süre yaşayamaz' diyen doktorlara aldırmayan aile çareyi Türk doktorlarda buldu. 45 gündür tedavi gören Ceyhun, iyileşme aşamasına geldi. 

36 yaşındaki baba Dadaşof Ceyhun kızının doğuştan iktiyozis hastası olarak dünyaya geldiğini, Azerbaycan’daki doktorların fazla yaşamaz teşhisi koyduklarını, ancak yine de ümidini yitirmediklerini söyledi. Minik kızlarını İran ve Rusya’ya doktora götüren baba, oradan da bir netice alamayınca Amerika, Fransa ve İngiltere’den de yakınları aracılığı ile doktorlardan bilgi aldığını yine de bir fayda göremediğini belirtti.

"AZERBAYCAN'A MUTLU DÖNECEĞİM"

En son internette Tuncer Gültang’ın iktiyozis hastalığı ile paylaşımlarını gören Dadaşof Ceyhun Gültang’la irtibata geçtikten sonra Silifke’ye geldiğini söyledi. 45 gün uygulanan çalışmalarla kızının iyileşmeye başladığını belirten baba Dadaşof Ceyhun, Azerbaycan’a mutlu bir şekilde döneceğini söyledi.

Ülke ülke gezdi, doktorlar yaşamaz dedi! Rahime bebek şifayı Türkiye'de buldu
Rahime bebek gördüğü tedaviyle her geçen gün daha da sağlıklı oluyor.

"KIZIMIN SAÇLARINI TARAYABİLİYORUM"

Ceyhun, “Bu hastalığın adını bilmiyorduk. Doktora götürdük, doktorlar iktiyozis hastalığı teşhisini koydu. Nadir görülen bir hastalık dediler. Sonra İran, Rusya, Amerika, Fransa ve İngiltere’den de bilgiler aldım. Tuncer Bey'i internette ararken buldum. Azerbaycan’dan Silifke’ye geldim. 45 gündür buradayım. İnanamadım çocuğumun iyileşeceğine. Azerbaycan’a geri döneceğim. Kızımın saçlarını tarayabiliyorum. Koltuk altında nemlenme başladı. Yüzünde pullanma kalmadı. Azerbaycan’da bana doktorlar hastalık geçmez demişlerdi. Yüzde biri yaşar demişlerdi. Şimdi mutluyum” dedi.

"GEN HASTALIĞI DEĞİLDİR"

Doktorların vermiş olduğu kremler ve ilaçlarla birlikte yaptıkları çalışmalarla iktiyozis hastası 3 yaşındaki Rehime Ceyhun’un giderek iyileştiğini belirten Tuncer Gültang, “İktiyozis hastalığı bir gen hastalığı değildir. Bunu kesinlikle belirtelim. Tedavisi olmayan hiçbir hastalık yoktur. Yeter ki bilim insanları gönül insanı olsunlar. Gönül insanı olmazsa insanlara fayda yerine zarar verir."

"Biz elimizden geldiğince gücümüz yettiğince bütün arkadaşlarımızla birlikte bu hastalığa yardımcı olmaya gayret gösterdik. 45 günlük tedavide esas önemli olan burasının havasının neminin ayrı bir özelliği var. Deniz buharı güzel, sıcak güzel. Kremler kullanıldı. Özel sabun yapıldı. Yosundan maske yapıldı. Yosun yağı ile losyon yapıldı. Kabuklar yumuşatıldı. Zaman zaman buhar odasında kaldı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...