Tgrt Haber
27 May 2022 11:15 - Güncelleme : 27 May 2022 11:22

Emekli maaşının tamamını nafakaya ödüyor: SGK’lı çalışan kızım için bile maaşımdan kesiliyor

Adana’da 5 yıl önce eşinden boşanan emekli bir adam, 2 çocuğuna ve eşine ödediği nafaka yüzünden emekli maaşından eline yalnızca 25 lira kaldığını söyledi. 4 bin 672 liralık maaşından 4 bin 626 lira 77 kuruş nafaka ödediğini ve kalan tutarın da bir kısmının ilaç katılım patına ödendiğini belirten emekli, adam nafakanın yeniden düzenlenmesi için destek bekliyor.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Bir kızının işe girdiğini ve artık SGK'lı olduğunu ancak buna rağmen o kızına da nafaka ödediğini belirten emekli, yetkililerden yardım istedi.
adana,nafaka
Bir kızının işe girdiğini ve artık SGK'lı olduğunu ancak buna rağmen o kızına da nafaka ödediğini belirten emekli, yetkililerden yardım istedi.

Adana’da memur emeklisi Abtullah Akçin, boşandığı eşi ile iki çocuğuna verdiği nafakanın maaşından kesilince kendisine yalnızca 25 lira kaldığını söyledi. Nafaka kanunun yeniden düzenlenmesini isteyen Akçin, kendisi gibi çok sayıda mağdur olduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi.

MAHKEMEDEN 900 LİRA NAFAKA KARARI

55 yaşındaki emekli memur Abtullah Akçin, 52 yaşındaki Fadime Akçin ile 30 sene önce evlendi. Ancak çift, 2011 yılında boşanmaya karar verdi. O dönem çift mahkemeye başvurdu ve mahkeme Fadime Akçin hakkında tedbir nafakası verilmesine karar verdi. Daha sonra boşanmadan vazgeçen çift 2017 yılında ise yeniden karar alarak boşandı.

Çift ayrıldıktan sonra mahkeme, Fadime Akçin ve çiftin 2 çocukları için Abtullah Akçin’in toplam 900 lira nafaka ödemesine karar verdi. Abtullah Akçin maaşından nafakaları öderken 2019 senesinde emekli oldu.

Emekli maaşının tamamını nafakaya ödüyor: SGK’lı çalışan kızım için bile maaşımdan kesiliyor

NAFAKA HEP ARTTI AMA MAAŞI…

Akçin emekli olduktan sonra eşi ve çocukları için ödediği nafaka emekli maaşından kesilmeye başladı. Ancak nafaka, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) doğrultusunda sürekli arttı. Ayrıca mahkeme, 2011 yılında verilen ve hiç ödenmeyen tedbir nafakasının da geriye dönük faizle birlikte ödemesine karar verdi.

Abtullah Akçin, 4 bin 672 liralık maaşından emekli maaşından geçen ay 4 bin 626 lira 77 kuruş nafaka ödedi. Ayrıca ilaç aldığı için katılım payı da ödeyen adamın maaşından 25 TL eline para kaldı.

Abtullah Akçin, nafakasının düzenlenmesi için yardım beklediğini söyleyerek, “İlk zamanlar 300 lira ödüyordum. Şimdi 4 bin lirayı geçti. 2011 ve 2017 yılı arasındaki birikmiş nafakanın icrasını da ödüyorum. Bu ay elime hiç para kalmadı. 2 icra, 4 nafaka ödüyorum” dedi.

“SGK’LI ÇOCUK İÇİN DE ÖDÜYORUM”

Özel okulda öğretmenliğe başlayan kızı içinde nafaka ödediğini öne süren Akçin, “Normalde o kızım SGK’lı olduğu anda nafakanın kesilmesi lazım ama yok olmadı. Bizim illa mahkemeye vermemiz lazım. Çok zorlanıyorum. Benim gibi birçok mağdur var. Devlet büyüklerinden yardım istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...