Tgrt Haber

Esenyurt'ta korkutan yangın! Dumanlar gökyüzünü kapladı

06 Ağustos 2021 13:12
Esenyurt'ta korkutan yangın! Dumanlar gökyüzünü kapladı
esenyurt,yangın

Son dakika gelişmesine göre, Esenyurt Akşemsettin Mahallesi’nde bir firmanın depo kısmında çıkan yangın çevredeki evlere sıçradı. Çok sayıda itfaiye ekibi olay yerinde yangına müdahale etti. Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları yapıldı.

Esenyurt Akşemsettin Mahallesi'nde bulunan lojistik firmasına ait deponun beyaz eşyalarının tutulduğu kısımda saat 12.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangının kısa sürede büyümesi sonucu depoyu alevler kapladı. 

Depo alev alev yanarken, çevrede bulunan binalarda yaşayanlar tahliye edildi. Bu sırada içeride çalışan işçiler kendilerini can havliyle dışarı attı. Yangın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi. Yangın nedeniyle depodan yükselen dumanlar kentin kilometrelerce ötesinden bile görüldü.

YANGIN EVLERE SIÇRADI

Mahallede büyük korku oluşturan yangın çevredeki evlere sıçradı. Çok sayıda itfaiye ekibi olay yerinde yangına müdahale etti.

İTFAİYE ERİ DUMANLARDAN ETKİLENDİ

Bir polis helikopteri de söndürme çalışmasına havadan destek verdi. Söndürme çalışması sırasında bir itfaiye eri dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen itfaiye erine ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından ambulansta yapıldı. Öte yandan yan fabrikalarda bulunan ve sahiplerine ulaşamayan araçlar da çekildi.

Esenyurt'ta korkutan yangın! Dumanlar gökyüzünü kapladı

Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ederken, içeriden patlama sesleri geldiği ifade edildi.

''YANGIN SÖNDÜ DERKEN YENİDEN BÜYÜDÜ''

Esnaf olan Kadir Tavacı, "Burası iki saattir yanıyor. İçeride beyaz eşya ve tekstil ürünleri var" dedi. Yenikent Mahalle Muhtarı Önder Ay, "İlk yangın çıktığında itfaiye müdahale etti. Yangın söndü dedik ama yangın içerideki yanıcı maddelerden dolayı yeniden büyüdü. İçeride hem tekstil maddesi ve beyaz eşya var. Tam bilmiyoruz içeride can kaybı ve yaralı konusunda ama yok diye biliyoruz. Duman çıktığında gereken yapıldı" diye konuştu.

Esenyurt'ta korkutan yangın! Dumanlar gökyüzünü kapladı

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 İstanbul Valiliği, Esenyurt'ta lojistik deposunda çıkan yangının söndürüldüğünü, soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün saat 12.20’de Esenyurt ilçemizin Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan lojistik deposuna ilişkin bir yangın ihbarı alınmıştır.Olay yerine ivedilikle güvenlik, sağlık, itfaiye ve AFAD KBRN ekipleri sevk edilmiştir.''

SORUŞTURMA AÇILDI

''Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, 39 itfaiye aracı ve 105 itfaiye personeli ile müdahale edilerek söndürülmüş olup; soğutma çalışmaları devam etmektedir. Depoda bulunan malzemelerin patlama riskine karşın gerekli güvenlik tedbirleri alınarak, çevredeki yollar geçici olarak yaya ve araç trafiğine kapatılmıştır. Alınan bilgilere göre; olayda yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...