Tgrt Haber
02 Ekim 2021 10:08

Eşinin kabrinin yanındaki mezar yerini KDK sayesinde alabildi

Vefat eden eşinin mezarının yanından mezar yeri almak isteyen fakat bu isteği olumsuz karşılanan vatandaşın sorununu KDK çözüme kavuşturdu.

Eşinin kabrinin yanındaki mezar yerini KDK sayesinde alabildi
KDK,,mezar,

KDK'den yapılan açıklamaya göre, Şubat 2021'de eşi vefat eden bir kişi, eşinin mezarının yanından mezar yeri satın almak için yaklaşık 2 ay sonra ilgili idareye başvuruda bulundu. İdare, belediye meclisi kararı gereği belirlenen 7 günlük süre içinde başvuru yapılmadığı gerekçesiyle mezar yeri satışına izin vermedi.

SORUNU KDK ÇÖZDÜ

Söz konusu sürenin 7 iş günü olduğunu bilmediğini, cenaze nedeniyle taze acıları varken, bunu düşünecek durumda olmadığını, eşinin vasiyeti nedeniyle durumun kendisi açısından manevi değerinin bulunduğunu belirten başvurucu, eşinin yanında mezar yeri satın alma hakkının kendisinde olması gerektiğini bildirdi ve sorununa çözüm bulunması için KDK'ye başvuru yaptı.

Başvuruyu inceleyen KDK, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için ilgili idare ile görüşmeler yaptı. Yapılan görüşmelerin ardından da vatandaşın şikayetine konu mezar yeri satış işlemi gerçekleştirildi.

İşlemin ardından ilgili idare, vatandaşın talebinin karşılandığı bilgisini KDK'ya aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...