Tgrt Haber

Fırtına İzmir'i fena vurdu: Elektrik direklerini devirdi, ağaçları kökünden söktü

19 Aralık 2021 09:18
Fırtına İzmir'i fena vurdu: Elektrik direklerini devirdi, ağaçları kökünden söktü
Fırtına,,İzmir,,Rüzgar,

İzmir'de etkili olan fırtına gece saatlerinde şiddetini arttırdı. Ağaçlar ve elektrik direkleri fırtına nedeniyle devrilirken, ekipleri oluşan tahribatı gidermek için aralık çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir'de dün etkili olan fırtına gece saaatlerinde etkisini şiddetini arttırdı. Kuvvetli rüzgar bazı ilçelerde ağaçları kökünden sökerken, elektrik direklerini devirdi. Fırtınanın çok sert vurduğu ilçelerden biri olan Buca'da yapılan açıklamalarda, 45'e yakın noktada ağaç devrilmesi gerçekleştiği aktarıldı.

EKİPLER FIRTINA DİNENE KADAR GÖREVDE

Buca Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kent genelindeki şiddetli fırtına, Bucamız genelinde 45’e yakın noktada ağaç devrilmeleri ve dal kırılmalarına neden olmuştur. Park Bahçe Müdürlüğümüz, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve BUCAKUT’a bağlı ekiplerimiz zarar gören ağaçlara anında müdahale etmektedir. Ekiplerimiz fırtına dinene kadar sahada olacaktır” denildi.

BAYRAKLI’DA ÇOK SAYIDA AĞAÇ DEVRİLDİ

Etkili olan kuvvet rüzgar nedeniyle Bayraklı ilçesinde de çok sayıda ağaç devrildi. Özellikle Kazımdirik Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi üzerinde bulunan 6 ağaç kökünden sökülerek cadde üzerine devrildi. Adrese gelen Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, yola devrilen ağaçları yaptıkları çalışmalar ile bulundukları yeden kaldırdı. Ekipler, devrilen ağaçları kaldırma işlemlerini yaparken, trafik polisleri ise caddeyi araç geçişine kapattı. Ağaçlar bulundukları yerden kaldırıldıktan sonra cadde tekrarda araç geçişine açıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...