Tgrt Haber

Görenler korkarak yaklaşıyor ama gerçek bambaşka çıktı! Geceleri avlanıyor et ile besleniyor

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Temmuz 2023 21:05 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 21:28
Görenler korkarak yaklaşıyor ama gerçek bambaşka çıktı! Geceleri avlanıyor et ile besleniyor
çekirge,Batman,et yiyen

Batman'ın Gercüş ilçesinde nadir bir çekirge türüne rastlandı. Etçil çekirge olduğu fark edilen böcek için uzmanlar, "saga ephippigera" adlı türün tarımsal açıdan zararlı haşerelerle beslenen çiftçi dostu bir canlı olduğunu vurguladı. Uzmanlar çekirgenin öldürülmemesi ve korunması gerektiğini belirtti. 

Batman'ın Gercüş ilçesinde yaşayan çiftçi Edip Turgut, otomobilinin üzerinde yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda bir etçil çekirgeye rastladı. Boyu ile görenleri korkutan çekirgenin faydası ise herkesi şaşırtıyor. 

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Metin Kaplan, arpa ve buğday hasatlarından sonra yoğun olarak görülen çekirge türü hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Uzunluğu 20-25 santimetreye kadar ulaşabilen bu çekirge türü, ekinlerin biçilmesinin ardından besin sıkıntısı yaşaması sebebiyle yerleşim bölgelerine yöneliyor. Bu durum özellikle geceleri avlanan etçil çekirgelerin dikkat çeken özelliklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.  

Görenler korkarak yaklaşıyor ama gerçek bambaşka çıktı! Geceleri avlanıyor et ile besleniyor

ZARARLI HAŞERELERİN DÜŞMANI

Uzmanlar, böcek türleriyle ve tarımsal açıdan ürünlere zarar veren haşerelerle beslenen "saga ephippigera" türü çekirgenin çiftçi dostu olduğunu ve korunması gerektiğini açıkladı. Görüntüsüyle iç ürperten çekirgenin besinlerin daha sağlıklı ortamda yetişmesi için adeta çiftçi gibi çalışıyor.  




Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...