Tgrt Haber
05 May 2021 15:35

Hasta numarası çeken kaçağa polisten son dakika şoku!

İstanbul Havalimanı’nda bir akıl almaz bir olaya daha şahit oldu. ‘Ameliyat olmuş kafası sarılı halde uçağa binmek isteyen göçmen ile ona refakat eden şebeke üyesi İsrail uyruklu bir kadın ve 1 erkek şüpheli gözaltına alındı.

Hasta numarası çeken kaçağa polisten son dakika şoku!
göçmen polisi,polis,kaçak,şebeke

Kaçakçıların kullandığı yöntem film sahnelerini aratmayan cinstendi. VIP yöntem olarak başvurduğu ameliyat oyununu kafası sarılı ve tekerlekli sandalyeyle pasaport kontrolünden geçmeye çalışan göçmenden şüphelenen polis bu oyunu dikkati sayesinde bozdu.

Film senaryolarını aratmayan plan

İhlas Haber Ajansı’nın edindiği bilgilere göre, havayoluyla ‘Vip Hizmet’ adı altında bazı göçmenleri Avrupa ülkelerine kaçıran şebekenin oyunu Türk polisine takıldı. İddiaya göre ele geçirilen şahıs Türkiye’ye gelip ve buradan da yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine kaçmaya çalışan asıl adı “Mohamad Al-Jamal” olan Lübnan asıllı bir göçmen, kendisine başka kişiler adına düzenlenmiş sahte pasaport temin eden insan tacirleriyle anlaştı. İnsan kaçakçıları, Al-Jamal’ı ‘yeni ameliyat olmuş hasta’ gibi ve makyaj yapıp, burnu, elleri ve kafasını sarıp yurt dışına bu şekilde çıkarmak için bir plan yaptı. Lübnan asıllı sözde "ameliyatlı yolcu" İstanbul Havalimanı'na geldi.

‘Hasta’ taklidi polisin dikkatinden kaçmadı

Burnunda ve başında sargı bezleri olan Lübnan asıllı şahsın beraberinde ise şebekenin ‘refakatçı’ olarak çalıştırdığı İsrail asıllı Ester Hana A.R. isimli bir kadın yer aldı. İddiaya göre şebekenin İsrailli üyesi, ‘refakatçi’ olduğu kişi için yeni ameliyat olduğu yalanını söyleyerek polisleri kandırmaya çalıştı. "Yürüyemiyor ve konuşamıyor" yalanıyla yer hizmetlerine bakan görevlilerden yardım isteyen şebeke çalışanı, havalimanı görevlilerini kandırarak, tekerlekli sandalyeye aldıkları yurt dışına kaçırmaya çalıştıkları Lübnan uyruklu adama pasaport kontrolüne kadar eşlik etti. Şebeke çalışanı Refakatçisi İsrail asıllı Ester Hana A.R., ameliyatlı olduğu belirtip Lübnan asıllı göçmenin "Mohammed Bannout" adına düzenlenmiş pasaportunu polise uzattı.
Hasta numarası çeken kaçağa polisten son dakika şoku!
Büyük oyun maskeyi indirdikten sonra ortaya çıktı!

Pasaport kontrolü yapan polis, ameliyatlı olduğu söylenen yolcunun maskesini indirmesi talebinde bulundu.  Maskesi indirilen göçmen yolcu ile pasaporttaki fotoğrafı karşılaştıran polis bu durumdan şüphelendi. Daha önce başkalarına ait pasaport ile Avrupa ülkelerine göçmen kaçıran kaçakçıların akıl almaz yöntemlerine karşı uyarılan havalimanındaki pasaport polisi, söz konusu yolcuyu daha dikkatle inceledi. Ardından hareketlerinden ve davranışlarından şüphelenerek risk analiz odasına davet etti. Yolcudan şüphelenen polis ile ilgili yüz hatları ve parmak izi yapıldı.

2 yolcu gözaltına alındı

Pasaport ile yolcu üzerinde uyuşmazlık tespit edildi. Fotoğraftaki ile engelli sandalyesindeki kişinin kaş yapılarındaki farklılığı tespit eden polis, Havalimanı Emniyet Müdürlüğü ekiplerine haber vererek 2 yolcuyu gözaltına aldırdı. Ameliyat olduğu belirten ve refakatçi eşliğinde tekerlekli sandalye ile pasaport kontrolüne kadar gelen yolcunun kaçak göçmen olduğu ve herhangi bir ameliyat olmadığı anlaşıldı. Polisin yaptığı kontrollerde Lübnan asıllı göçmenin hiç bir yarasının bulunmadığı ve ameliyat izinin olmadığı belirlendi. Havalimanına tekerlekli sandalye ile giren şahıs ve yanındaki ‘refakatçı‘ kılığındaki şebeke üyesi kadın, yürüyerek gözaltı odasına götürüldü. Yapılan araştırmalarda, yolcunun gerçek adının "Mohammed Bannout" değil, “Mohamad Al-Jamal” olduğu belirlendi.

Üç şüpheli de gözaltına alındı

Gözaltına alınan şüphelinin polise verdiği ifadesinde Avrupa ülkelerine kaçmak istediğini ifade eden Al-Jamal, göçmen kaçakçıları ile anlaştığını itiraf etti. Pasaportu Lübnan asıllı göçmene veren de, İsrail asıllı ‘refakatçı’ kadın da göçmen kaçakçılığı şebekesinini üyesi çıktı. Lübnanlı göçmene para karşılığında pasaportunu satan Mohammed Bannout adlı şahıs da polis tarafından havalimanında gözaltına alındı. Gözaltına alınan Ortadoğu kökenli Mohammed Bannout, göçmen kaçakçılığı yapan şebeke için çalıştığını itiraf etti. Polis, Mohammed Bannout, Mohamad Al Jamal ile İsrailli asıllı sözde 'refakatçı' Ester Hana A.R. hakkında göçmen kaçakçılığı suçundan işlem yaparak adli soruşturma başlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...