Tgrt Haber

Sigaraya alıştırılan maymun, sosyal medyada gündem oldu

25 Aralık 2022 10:45 - Güncelleme : 25 Aralık 2022 15:24
Hatay,maymun,Ceyn,Antakya,Gaziantep

Suriye'den Türkiye'ye kaçak olarak getirilirken Hatay'da ele geçirilen ve Antakya Atatürk Parkı'na konulan Ceyn (Jane) isimli maymunun Gaziantep'e nakledildiği ortaya çıktı. Daha önce çay içtiği, tespih çektiği ve paspas yaptığı haberleriyle gündem olan Ceyn'e ait olduğu iddia edilen sigaralı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Söz konusu videoda, kafesteki maymun bir vatandaşın uzattığı sigarayı aldığı görülüyor.

Suriye'den Türkiye'ye sokulmak istenirken Hatay Reyhanlı'daki Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda ele geçirilen mamuyn Ceyn ile ilgili olduğu iddia edilen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. Antakya Belediyesi tarafından Antakya Atatürk Parkı'na konulan Ceyn'in vatandaşlar tarafından sigaraya alıştırıldığı ve bu yüzden başka bir yere nakledilerek bir süre insanlarla temasının kesildiği ileri sürüldü.

ÇAY İÇİYOR, TESPİH VE PASPAS ÇEKİYOR

Ceyn, daha önce ele geçirildikten sonra kendisine ait özel barınağı tamamlanıncaya kadar bulunduğu kafeste yaptıklarıyla gündem olmuştu. Günde 30 bardak çay içtiği iddia edilen Ceyn'in stresini atmak için tespih çektiği ve odasını paspasladığı haberleri çıkmıştı.

Sigaraya alıştırılan maymun, sosyal medyada gündem oldu

SİGARAYA 'HAYIR' DEMEDİ

Son olarak sosyal medyada gündeme gelen videoda ise vatandaşlar tarafından kafesteki bir maymuna sigara uzatıldığı görüldü. Teklifi geri çevirmeyen ve aldığı sigarayı içen maymunun Hatay'da olduğu ve bu olayın ardından nakledildiği iddiaları ortaya atıldı. 

Sigaraya alıştırılan maymun, sosyal medyada gündem oldu

GAZİANTEP'E NAKLEDİLDİ

Anayurt'ta yer alan habere göre, Antakya Belediye Parkı içinde yaşamını sürdüren ve Hatay halkınında maskotu haline gelen maymun Ceyn, 14 yıl önce Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...