Tgrt Haber

İç Anadolu'da kuraklık tehlikesi artıyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Temmuz 2023 10:44 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 10:58
kuraklık,kırşehir

İç Anadolu'da yağışların azalmaya başlamasıyla birlikte kuraklık riski artıyor. Kırşehir'de hasatın yapıldığı yerde kuraklığın izleri ortaya çıktı. Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, çiftçinin rahatlatılması için hamle beklediklerini söyledi.

Ülke genelinde yağışların azalma eğiliminde olduğu ve kuraklık riskinin yükseldiği bir dönemden geçerken Kırşehir'de kuraklıkta endişe verici bir boyuta taşındı. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre Kırşehir'de kuraklığın vurduğu Kaman'a bağlı Benzer köyünde açıklamada bulunan İlçe Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, hasat bölgelerinde çalışan biçerdöverlerin dolum süresini incelediklerinde de dahi kuraklığın izlerini gördüklerini söyledi.

Çiftçinin rahatlatılması için hamle beklediklerini belirten Gökalp, "Masraflar tam olarak kurtarılmasa da hasat yapılıyor. Verimlerin güzel olmasını bekliyoruz" dedi. Çiftçinin en büyük probleminin TMO'nun açıkladığı fiyatlar ve randevu sistemindeki tıkanma olarak gördüklerini aktaran Gökalp, "Randevu sistemi kilitli, yoğunluk nedeniyle üreticiye randevu verilememekte" ifadelerini kullandı.

"KURAKLIK İZLERİ HASATTA ORTAYA ÇIKTI"

Kuraklığın izlerinin hasat yaparken daha net şekilde ortaya çıktığını anlatan Gökalp, "Yaşanan kuraklıktan dolayı makineler hasat yapıyor olsa da 4-5 dönümde dolması gereken biçerdöverin deposu 53 dönümde anca doldu. Bu durumda bizlere kuraklığın izlerinin sürdüğünü gösteriyor. İlçe genelinde tarım arazilerinin 1 milyon dönümünde arpa ve buğday ekili" diye konuştu.

İç Anadolu'da kuraklık tehlikesi artıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...