Tgrt Haber

İnternet satışından dev vurgun! Ürün almak isteyenleri 40 milyon TL dolandırdılar

16 Temmuz 2023 10:26 - Güncelleme : 16 Temmuz 2023 10:29
istanbul

İstanbul'da bir şebeke, internet sitesi üzerinden alışveriş yapan vatandaşları günlük yaklaşık 2 milyon, aylık olarak ise yaklaşlık 40 milyon TL tutarında dolandırdı. Çete üyeleri, 2 ayrı adreste eş zamanlı yapılan operasyonlarla yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartı dokümanları ele geçirildi.

İstanbul'da bir şebekenin dolandırıcılık suçu pes dedirtti. İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; internet üzerinden ürün almak isteyen yurttaşları, kurmuş oldukları www.baysallaravm.com.tr isimli alışveriş sitesi vasıtasıyla dolandırdığı tespit edilen 3 örgüt üyesini belirledi.

GÜNDE 2 MİLYON TL'LİK SATIŞ

Şüphelilerin kurmuş oldukları sahte alışveriş sitesi üzerinden verilen siparişleri yurttaşlara göndermeyerek kolay ve yüksek kazanç elde ettikleri, hesap hareketlerinde yapılan incelemede günlük yaklaşık 2 milyon, aylık yaklaşık 40 milyon TL para hareketi olduğu belirlendi.

Şebeke üyesi olan M.S.B., A.C. ve C.S. tespit edilerek düzenlenen operasyonla çok sayıda suç unsuru ile birlikte yakalandı.

TUTUKLANDILAR

Bilişim Sistemlerini Kullanmak Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık Suçunu işlediği tespit edilen 2’si kadın toplam 3 şüpheli M.S.B., A.C. ve C.S. sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...