Tgrt Haber

İranlı kadın TIR şoförü Erzurum'da mahsur kaldı

20 Ocak 2022 15:32
İranlı kadın TIR şoförü Erzurum'da mahsur kaldı
İran,,Kadın,,Hava durumu,

İranlı bir kadın tır sürücüsü, hava sıcaklığının eksi 20’yi gördüğü Erzuurm’da aracının motoru bozulunca şehirde mahsur kaldı. 2 çocuk annesi İranlı kadın, donan aracının çalıştırılması için diğer şoförlerden yardım istedi.

Yurdun bütün bölgelerini etkisi altına alan soğuk hava dalgası hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Erzurum’un Horasan ilçesinde hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düşmesiyle çok sayıda aracın motoru dondu. 

Donan araçların içerisinde İran’dan Türkiye’ye yük taşıyan İranlı kadın şoför Elnaz Aghayi’nin TIR’ı da vardı. İran’dan Gebze’ye alüminyum yüklediğini belirten kadın, Erzurum’da tırın motorunun donduğu için zorunlu mola verdiğini söyledi.
2 çocuk annesi olduğu öğrenilen İranlı kadın, donan aracının çalışması için diğer tır şoförlerinden yardım istedi. 

İranlı kadın TIR şoförü Erzurum'da mahsur kaldı
2 çocuk annesi olduğu öğrenilen İranlı kadın, donan aracının çalışması için diğer tır şoförlerinden yardım istedi.

Akşam yol gitmek istemediği için tırı tesise çektiğini ifade eden Elnaz Aghayi, “Sabah kalktığımda aracı çalıştırdım fakat aracım aşırı soğuk nedeniyle çalışmadı. Birçok kez kontak yaptım ama olmadı. Diğer tır şoförü arkadaşlarımı aradım, onlar da yoldalar buraya doğru geliyorlar” dedi.

“TIR SÜRMEYİ ÇOK SEVİYORUM”

Elnaz Aghayi, “Ben evli iki çocuk annesiyim, 23 yaşında oğlum 13 yaşında bir kızım var. Eşim serbest meslekte çalışıyor. Tır sürmeyi çok seviyorum. Benim için güzel bir meslekti. Bunun için çabaladım, İran’da bu mesleği öğrendim. 4 yıldır tır şoförlüğü yapıyorum. Üç yıl İran sınırlarında son 1 yıldır ise Türkiye’ye gelip gidiyorum” diye konuştu.

“BİR KADIN İÇİN ZOR MESLEK DEĞİL"

Tır şoförü olmak bir kadın için zor olmadığını kaydeden Aghayi, “Bizim için ağır kış şartları sorun oluyor. Yaz aylarında bu sorun ortadan kalkıyor. Bugün yaşadığım gibi aracım dondu, elim kolum bağlandı. Arkadaşlarım ile bu sorunu gidereceğiz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...