Tgrt Haber
19 May 2021 09:49

İstanbul'da otobüsler tek renge boyanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Özel Halk Otobüsleri arasında imzalanan anlaşmanın ardından otobüslerin tamamının sarı renge boyanması kararlaştırıldı.

İstanbul'da otobüsler tek renge boyanacak
istanbul,otobus,renk,iett

İstanbul'da İETT otobüslerinin yenilenmesi işlemi başladı. Artık otobüsler tek tip renkte olacak. Kentte daha önce erguvan ve turkuaz renkle hizmet veren toplu taşıma otobüsleri sarıya boyanmaya başladı. Renkleri değiştirilen otobüslerin bakımı da yapılıyor.

İstanbul'da otobüsler tek renge boyanacak

3 BİN 50 OTOBÜS BOYANACAK

3 bin 50 otobüs yenileme kapsamına alınırken şimdiye kadar 900 otobüsün boyama işlemi tamamlandı. Kalan araçların boyama işlemi ise 3 ay içerinde bitirilecek. 

Sticker'ları sökülen otobüslere fırınlarda zımpara işlemi uygulanıyor. Daha sonra macunu çekilen otobüsler maskelenip boyanıyor. En son olarak da pasta cila işlemiyle otobüsler hizmete hazır hale getiriliyor.

İstanbul'da otobüsler tek renge boyanacak

Konu hakkında konuşan İstanbul Özel Halk Otobüsü Sahipleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık,  İstanbul’daki özel halk otobüsleri artık ücret toplama sistemi değiştirdi ve kilometreye dayalı bir sistem geldi. Bu süreçte de araçlarımız sarıya boyanacak, yeni teçhizatlar takılacak. Toplamda 3 bin 50 araç bu şekilde boyanacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...