Tgrt Haber

Üç ilde peş peşe yangın: En sıcak günde alevler yükseliyor

14 Temmuz 2023 15:41 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 18:33
izmir,Muğla,Kahramanmaraş

Türkiye en sıcak yaz günlerinden birini yaşarken çıkan yangın haberleri de peş peşe geliyor. Gün içinde Muğla, İzmir ve Kahramanmaraş'ta orman yangınları çıktı. Ekipler, üç ilde de yangınların yerleşim yerlerine yayılmaması için müdahaleye başladı.

Türkiye'de aşırı sıcak havalar, yangınları tetiklemeye başladı.İzmir'in Urla ilçesine bağlı Demircili Mahallesi'nde saat 13.30'da makilik alanda bir yangın meydana geldi.

Çıkan yangına ilk müdahale 13:38'de yapıldı. Yangına dört helikopter, iki uçak 15 arazöz, dört su ikmal aracı ve üç dozer ile müdahale ediliyor.

İzmir makilik alanda orman yangını çıktı

Yerleşim yerlerini tehdit etmediği öğrenilen yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

BAKANLIKTAN SICAKLIK UYARISI

Öte yandan artan sıcaklıklara karşı alarma geçildi. Sağlık Bakanlığı, sıcak havalarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu. 

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Aşırı sıcak havada mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın. Mecburen dışarı çıktığınız durumlarda gölge yerleri tercih edin ve dışarıda uzun süre kalmamaya dikkat edin" ifadeleri yer aldı.

MUĞLA'DA YANGINLAR PANİK YARATTI

Geçtiğimiz günlerde Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde çıkan yangınlar yerleşim yerlerine kadar yayılırken bu durum çevredeki vatandaşların paniğine neden oldu.

Muğla'da çıkan orman yangınları dur durak bilmezken bugün de Köyceğiz ilçesinde çıkan yangından dolayı alevler yükseldi.  

Yangını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 7 helikopter, 3 uçak, çok sayıda arazöz ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, çıkan yangını kontrol altına aldı. 

KAHRAMANMARAŞ'TA ORMAN YANGINI

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Çamlık mevkisinde kırsal alandan duman yükseldiğini gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

Kahramanmaraş'ta çıkan yangını ekipler müdahale ederek kontrol altına aldı

İhbar üzerine Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bölgeye bir helikopter yangın söndürme ekibi, arazöz, su tankı, dozer ve greyder yönlendirildi.

Ekipler, yangının bölgeye yakın olan evlere sıçramaması için yoğun çaba harcıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...