Tgrt Haber

Hırsız karga iş başında! Anahtarı önce defterin arasına sakladı sonra çalıp kaçtı

19 Şubat 2022 15:55 - Güncelleme : 19 Şubat 2022 16:01

Antalya'da bir işletmede çalışanlar tarafından beslenen karga, akıllara durgunluk veren zekasıyla hırsızlık yaptı. İşletme önünde bir süre oyalanıp anahtarı defterin arasına saklayan karga, daha sonra sakladığı anahtarı çalarak kayıplara karıştı. O anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Antalya'daki bir işletmede meydana gelen olay hem 'besle kargayı oysun gözünü' atasözünü doğruladı hem de kargaların zekasını bir kez daha gözler önüne serdi. Kendisini besleyen işletme sahiplerinin anahtarını kıvrak zekasını kullanarak çalan karga, güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. Şaşkın anahtar sahibi ise karganın peşinden koşsa da yakalayamadı.

Hırsız karga iş başında! Anahtarı önce defterin arasına sakladı sonra çalıp kaçtı

ÇALDIĞI ANAHTARI AĞACIN TEPESİNDE BIRAKTI

Kepez İlçesi ParkFuntastic içerisinde bulunan bir işletmede meydana gelen olayda, işletme içerisinde bulunan bisiklet parkı çalışanı Zafer Uysal, ormanlık alandaki kargaları bir süre önce beslemeye başladı. Beslediği kargalardan bir tanesi önceki gün işletmenin önüne gelerek bir süre oyalandı. Daha sonra karga masanın üzerinde bulunan işletmeye ait anahtarı önce defterin arasına sakladı, ardından hızla alarak uçtu. Durumun farkına varan Uysal, karganın arkasından koşsa da yetişemedi. Karga 20 metre uzaklıkta bulunan çam ağacının üzerine konarak anahtarı buraya bıraktı. Uysal ve arkadaşları ise buldukları merdiven yardımı ile ağaca çıkarak anahtarı bulunduğu yerden aldı.

Hırsız karga iş başında! Anahtarı önce defterin arasına sakladı sonra çalıp kaçtı

Yaşanılan ilginç anlar ise işyerinin güvenlik kamerası tarafından kayda alındı. Görüntülerde karganın önce masanın üzerine konduğu görüldü. Burada anahtar ile oynayan karga önce anahtarı defterin arasına sakladı. Daha sonra ise alarak hızla uçtu. Durumun farkına varan Zafer Uysal ise karganın peşinden koşarak yakalamaya çalıştı.

"KOŞTUM AMA YETİŞEMEDİM"

Olayı anlatan Zafer Uysal, "Sabah işe geldim, önce araçlarımızı dışarı çıkardık. Anahtarı masanın üzerine bıraktım. Daha sonra karga geldi, kendi beslediğimiz karga, buraya kadar geldi. Kanadının kırıldığını düşündüm. Arabanın üzerine çıktı önce. Mama ile besliyorduk. Bu kargalar genelde eşlerini etkilemek için parlak cisimleri yuvalarına taşıyorlar. Daha öncede içeri gireceğini düşünerek camları kapattım. Anahtarlar dışarıda kenarda duruyordu. Anahtarları alacağı aklıma geldi; koştum ama yetişemedim. Baktığımda karga anahtarı almış götürüyordu" dedi.

Hırsız karga iş başında! Anahtarı önce defterin arasına sakladı sonra çalıp kaçtı

Uysal daha sonra yaşanılanları ile şöyle anlattı: "Arkasından koştum, o gitti ben gittim. Kovaladım. Ağacın tepesine kondu, dişisi de yanına gelerek anahtar ile oynadılar. Kozalar atarak uçurduk. 1 saat sonra merdiven ile çıkarak anahtarı aldık. Şu an hala buradalar. Beslemeye devam ediyoruz. Sabah geldiğimizde beni karşılıyor. Artık anahtarı içeri saklıyoruz. Beyaz plastik kap aldık" açıklamasına yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...