Tgrt Haber
20 Eylül 2021 10:49

Karı-koca dolandırıcılık yapıp, tatile gittiler

Adana’da “dijital sazan sarmalı” yöntemiyle 34 vatandaşın 1 milyon 300 bin lira parasını dolandırdığı öne sürülen karı-kocayla birlikte 2 şüpheli tutuklandı.

Karı-koca dolandırıcılık yapıp, tatile gittiler
Adana,dolandırıcılık,

Adana’da bir vatandaş, ikinci el cep telefonu almak için internet üzerinden ilan araştırmaya başladı. Yaklaşık 7 bin lira olan cep telefonunun, 3 bin TL’ye satıldığını gören vatandaş, cep telefonunu satın almak için E.D. ismine açılmış hesapla irtibata geçip, parayı kendisine iletilen banka hesabına gönderdi. Daha sonra cep telefonunu satın alan kişiyi arayan ve kendisini E.D. olarak tanıtan kişi, “İlanda bir sıkıntı olmuş. Cep telefonunun değeri 3 bin 500 TL” dedi. Bunun üzerine E.D., 500 TL daha gönderebileceğini söyleyen vatandaşa, “Sen bize 3 bin 500 TL gönder. İlk gönderdiğin parayı geri göndereceğim. Ben doktorum, güvenebilirsin” diye cevap verdi. 

CEP TELEFONU İLE DAHA SONRA ULAŞAMADILAR

Vatandaş, 3 bin 500 TL daha gönderdi ve hesabına E.D.'nin söylediği gibi 3 bin TL yattı. Daha sonra vatandaşı arayan E.D., "Gördün mü, paranı geri gönderdim. Banka sıkıntı çıkarıyor, parayı çekemiyorum. 10 bin TL daha göndermen gerekiyor. Telefonuna şifre gelecek, onu da gönder" dedi. Bunun üzerine vatandaş, E.D.'nin hesabına 10 bin TL daha gönderip, şifreyi de söyledi. Aradan geçen zamanın ardından gönderdiği 10 bin TL hesabına yatan ancak satın aldığı cep telefonu kendisine ulaşmayan mağdura, adına yüklü miktarda kredi çekildiği mesajı geldi.

1 MİLYON 300 BİN LİRA DOLANDIRDILAR

Polisin yaptığı araştırma sonucu, şüpheli Habibe C.’nin hesabında 3 milyon TL’lik hareketlilik olduğu belirlendi. Habibe C.’nin, takibi zorlaştırmak için bu paraların bir kısmını kardeşleri Latif ve Hicret T.’ye gönderdiği, bir kısmını da bankamatikten QR kod ile çektiği belirtildi. Şüphelilerin Düzce’de yaşadığını belirleyen polis, operasyon için harekete geçti. Adresleri tespit edilen şüpheliler, evlerine yapılan eş zamanlı baskınlarda gözaltına alındı. Evlerdeki aramalarda dolandırıcılıkta kullanılan 6 telefon ve sim kart ile 8 bin 480 TL ele geçirilirken, zanlıların 34 vatandaştan 1 milyon 300 bin lira dolandırdığı öğrenildi.

Karı-koca dolandırıcılık yapıp, tatile gittiler

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...