Tgrt Haber

Köpekleri için ölümü göze aldı, hepsini tek tek kurtardı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Euro News
08 Haziran 2022 14:32 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 14:42
Köpekleri için ölümü göze aldı, hepsini tek tek kurtardı
Köpek,Mariupol

Rus birliklerinin yoğun bombardımanı altında kalan Mariupol'da bir kadın 35 köpeği tahliye etmeyi başardı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ediyor. En yoğun çatışmaların yaşandığı Mariupol kentinde Mariupol Chihuahua barınağının sahibi Irina Petrova, 35 köpeğini tahliye etmeyi başardı. “Her şeye sahiptim, büyük, güzel, aydınlık bir ev, harika bir iş, Chihuahua köpekleri” diyen Petrova, Rus birliklerinin saldırmasından dolayı yaşadığı tüm tehlikelere rağmen bakımı altındaki hayvanları terk etmeyi reddettiğini ve tüm köpeklerini saldırılardan kurtardığını söyledi. Petrova, “En önemli şey hayatta olmamız” diyerek “Yüzlerce insan acı çekerek öldü. Ukrayna'da kedi ve köpekler aç ve susuz kaldı. Patlamalar, bombalar ve mermiler Kiev Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanları tehdit etti” ifadelerini kullandı. 

KÖPEKLERİ ÇİN SIĞINAKTAN ÇIKTI, ÖLÜMÜ GÖZE ALDI

Ukrayna'daki savaşta Birleşmiş Milletlere göre bu yıl 24 Şubat'tan bu yana 4.000'den fazla sivil öldürüldü. Ölüm ve kaosun ortasında birçok mülteci evcil hayvanlarını geride bırakmak zorunda kaldı ve hayvanat bahçeleri ve barınaklar terk edildi. Ablukaya alınan Mariupol'da Rus kuvvetleri şehri tamamen izole etti. Petrova bir ay boyunca şehirde mahsur kaldı ve yatalak durumdaki yatalak annesine baktı. Petrova, annesi öldükten sonra bir sığınağa taşındı. 

GIDA KITLIĞINA RAĞMEN 

“Önce ışık kayboldu, sonra iletişim ve su, en son gaz. Yaşam ilkel olmaya başladı” diyen Petrova, tüm gıda kıtlığına rağmen köpeklere bakmaya devam ettiğini kaydetti. Birkaç günde bir barınağa gitmek için topçu ateşi riskini göze almak zorunda kaldı. Petrova tahliye koridoruyla köpekleri olmaksızın şehirden ayrılmayı reddetti. Ukrayna'da sokak köpeklerini kurtaran bir İtalyan adamla irtibat kuran Petrova, 35 köpeğiyle birlikte şehirden uzaklaşmayı başardığını söyledi. 

 

Kaynak: Euro News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...