Tgrt Haber

Mardin'de 2 mahalle karantinaya alındı

31 Ağustos 2021 16:37
Mardin'de 2 mahalle karantinaya alındı
Mardin,,korona virüs,,karantina,

Mardin'in Dargeçit ilçesinde 2 mahallede yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı. Güvenlik güçleri, karantinaya alınan iki mahalleye giriş ve çıkışları kapattı.

Sağlık Bakanlığının 7-13 Ağustos 2021 haftasının verilerine göre, Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’nın ardından ikinci sırada bulunan ve aynı zamanda kırmızı kategoride yer alan iki ilden biri olan Mardin’de korona virüs vakalarındaki artış sürürken birçok mahallede İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca karantina uygulamasına kararları alındı.

GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KAPATILDI

Dargeçit İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun yaptığı açıklamada, karantina kararının sosyal izolasyonu temin edebilmek, sosyal mesafeyi korumak ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla alındığı belirtildi. Kolluk kuvvetleri, karantinaya alınan Sümer ve Kılavuz Mahallelerine giriş ve çıkışları kapattı.

Karantina, bugün saat 19.30'da başlayıp 7 Eylül günü saat 05.00'da sona erecek.

Mardin yüzde 59.6 oranıyla aşı haritasında turuncu kategoride yer alan az sayıda illerden biri durumunda. Vaka sayısının artış hızını koruduğu şehirde, Sağlık Bakanlığı tarafından 'aşı ikna çalışmaları' sürdürülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...