Tgrt Haber
01 Haziran 2021 00:40

Marmara Denizi'ndeki salya sorununu bakanlık çözecek

Marmara Denizi'ni aylardır kaplayan deniz salyası sorununa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı el atacak.

Marmara Denizi'ndeki salya sorununu bakanlık çözecek
marmara denizi,,salya,,müsilaj,,çevre,,bakanlık,

Marmara Denizi'nin yüzeyini kaplayan deniz salyası (müsilaj) sorunu tehdit oluşturmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, salya tehdidine karşı harekete geçerek sorunun çözümü için harekete geçti.

300 KİŞİLİK EKİPLE DENETİM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medyadaki paylaşımında sorunun ortak akıl yürüterek çözülmesi için gerekenlerin yapılacağını belirtti. Salya sorununun küresel ısınma neticesinde deniz suyu sıcaklığındaki yükselme, denizdeki kirlilik ve durgunluktan kaynaklandığına dikkat çeken Murat Kurum,  300 kişiden oluşan ekiple Marmara Denizi'ndeki 91 farklı noktada kirlilik denetlemesi yaptıklarını söyledi. Kurum, karadaki arıtma tesislerinin de denetlendiğini dile getirdi.

Marmara Denizi'ndeki salya sorununu bakanlık çözecek

SALYA SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞTAY YAPILACAK

Çalışmaları yerel yönetimlerle ve üniversitelerle birlikte yürüttüklerini belirten Kurum, bu konuda belediyelere büyük işler düştüğünü vurguladı.

Bakan Kurum, "Çözüme herkesi dahil ederek tüm tarafların katılımıyla 4 Haziran'da 'Marmara Denizi'nde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri' çalıştayımızı yapacağız. 6 Haziran'da da 'Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...